טיפים חשובים לראיון עבודה בעיצוב גרפי

1. הכינותי מראש – נפלאות המחקר

נעשה לרגע רוורס לשלב בו אתם מגיבים למודעה ומקבלים זימון לראיון. לפני שהגעתם והצגתם את עצמכם וכולי, חשוב לבצע תחקיר מעמיק על הסטודיו וצרכיו. גוגל והרשתות החברתיות הם המקום לחפש בו את כל מה שלא סיפרו לכם על הסטודיו.
הקלדת שם מקום העבודה בצירופים שונים כמו ביקורות, הישגים, פרויקטים וכדומה יעזרו לכם להבין  יותר על המקום לרבות תדמית, סגנון תעסוקתי וכך תוכלו להציג את עצמכם בקונוטציה המתאימה להלך הרוח של המקום. למשל, להדגיש תכונות וערכים שראיתם שהם חלק בלתי נפרד מהווי הסטודיו.
כדאי גם לפרמט מבעוד מועד את דרישות המשרה כפי שהוצגו במודעת הדרושים ולהתאים את מה שאתם עומדים להגיד על עצמכם לפי פרופיל התפקיד. כלומר, להדגיש חוזקות ומאפיינים שמקום העבודה ציין בדרישות המשרה.

2. עצבו לעצמכם את המוטיבציה ליצור

חשוב להגיע לראיונות עבודה בראש פתוח על מנת להבין יותר מה המקום מחפש ולא בהכרח מה יש לכם לתת. יש מקומות עבודה בהם תוכלו לשגשג ולפרוח כל עוד תתנו להם את הזדמנות לכוון אתכם קדימה.
הביעו את הנכונות שלכם ללמוד יותר כבר בראיון העבודה. הדגישו תכונות שמצביעות על מוטיבציה גבוהה מהשקעה בזמן ועד לימוד של כלים חדשים. אנרגיה היא מצרך חשוב ורוב המעסיקים מתרשמים ממישהו שמגיע עם התלהבות.

3. גיוון הוא שם המשחק

העבודות עליהם תספרו או תציגו בראיון העבודה הם אלה שישיגו את הרושם המבוקש. מומלץ להציג מגוון רחב של פרויקטים על מנת להראות את הצד הוורסטילי שבכם, תכונה שחשובה מאוד אצל מעצבים. יום אחד אתם יוצרים לחברת טכנולוגיה ולמחרת ללקוח מתחום התיירות, פעם פרויקט צעיר ונועז ופעם אחרת פרויקט שמרני וסולידי. נסו לשקף למראיין את היכולת שלכם להשתנות כמו זיקית ולהשתלב בפרויקטים מסוגים שונים.

4. הדגישו את היכולות הטכניות

הגיוון בא לידי ביטוי בחשיבה הקונספטואלית אבל גם בביצועים. כבר במהלך קורס עיצוב גרפי תלמדו איך הטכנולוגיה השפיעה על עולם העיצוב והמעצבים של היום הם הרבה יותר ממעצבים הם גם יודעים לעבוד עם ממשקים שונים, מכירים את מאחורי הקלעים של אתרי אינטרנט ומתפקדים בעידן של חדשנות.
הציגו עבודות שמשקפות יכולות טכניות בין אם טיפוגרפיה ובין בניית ועיצוב אתרי אינטרנט. טכניקה יחד עם יצירתיות והכרות עם פלטפורמות מתקדמות.

5. שאלו את השאלות הנכונות

יכול להיות שתרשימו את המראיין עד עמקי נשמתו, אבל השאלה היא: האם אתם בכלל רוצים לעבוד כאן?
לכן, חשוב שתשאלו שאלות כדי לאסוף מידע רלבנטי לגיבוש ההחלטה הנכונה. למשל, הזדמנויות קריירה, מה התפקיד כולל וכמובן נסו לספוג את האווירה של המקום כדי לבדוק אם אתם רואים את עצמכם מתעוררים כל בוקר ובאים לכאן ונהנים.
אפשר גם לשאול על תקציב ותנאי תשלום וסטטוס העסקה, שכיר או עצמאי. תשובות שיעזרו לכם להחליט האם זה מתאים לכם בשלב הזה או לא.

6. היו מוכנים לטסט

מרבית מקומות העבודה המגייסים מעצבים גרפיים שולחים את המעצבים לבצע מבחן בית או אפילו מבקשים שהם יעברו את המבחן במקום העבודה עצמו, כחלק מהריאיון.
הגיעו מוכנים לכך, עם הסבלנות והאנרגיות הדרושות להצלחה במשימה. נסו להשיג כמה שיותר מידע על הציפיות, הקונספט המועדף ולבטא את עצמכם בדרך הטובה ביותר כך שיהיה לכם תוצר שמותאם לצרכי החברה ועם זאת, משקף מי אתם וכמה אתם יכולים לתרום למקום.

7. הכימיה קובעת

כמו כל מפגש בחיים מפגישה עסקית ועד דייט עם אהבתם חייכם, אין כמו כימיה. תיאום ציפיות עוזר להבין אם יש בסיס לעבודה משותפת, אבל כימיה טובה היא החומר להצלחה.
לא בכל מקום תרגישו שזה המקום שיהפוך לבית השני שלכם, אבל אל תתנו לדינאמיקה עם המראיין להכריע אלא אם כן אתם עתידים לעבוד אך ורק אתו. זכרו שיש עוד הרבה גורמים אחרים בעבודה: קולגות, לקוחות. לפעמים המראיין הוא זה שמראיין אבל כלל לא יעבוד אתכם ולכן, כדאי לפגוש עוד אנשים מהסטודיו ולהחליט סופית אם זה אכן המקום בו תרצו לבלות את הזמן שלכם.
כמובן שכימיה זה דבר הדדי אבל לא ניתן לזייף אותה, היו אותנטיים ואופטימיים ככל שניתן וראו אם יש התאמה אישית לסטודיו, למעסיקים, לעמיתים. בסופו של דבר, תגיעו למקום הנכון ביותר בשבילכם הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית ורצוי להמר על מקום שייקח אתכם צעד אחד קדימה.

מגוון משרות עיצוב גרפי מחכות לכם בעמוד המשרות שלנו

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.

בודק...