האוטומציה שינתה את עולם הבדיקות ובעידן התחרותי של היום יותר חברות מסתמכות היום על בדיקות אוטומטיות לייעול התהליכים.
מה יש באוטומציה ששינה בלי הכר את זירת הבדיקות? אוטומציה חוסכת בעלויות, מקצרת לוחות זמנים ומתאימה מאוד לעבודה דינאמית לכיסוי מספר רחב של בדיקות תוך הפחתה של טעויות אנוש ותוך שימת דגש על תכנון נכון ויעיל והאצת משימות.
כתיבת אוטומציה יכולה להתבצע במגוון רחב של כלים ובשנים האחרונות רבים בוחרים לכתוב אוטומציה באמצעות שפות יעילות לכתיבת אוטומציה.
Python לבדיקות אוטומציה
פייתון הינה שפת תכנות רב תכליתית וידידותית עם מבחר עצום של ספריות והיא אחת משפות התכנות הפופולאריות ביותר למשימות אוטומציה, לכתיבה והפעלת סקריפט.
פייתון עונה על הדרישות לפיתוח אוטומציה של משימות מסיבות רבות, ביניהן: היא בעלת תחביר נגיש ופשוטה יחסית ואפשר לחבר עמה מגוון פונקציות, תהליך הלמידה קל ויש סביבה קהילה תומכת וכן תמיכה במבנה נתונים רחב שמאוחסן בצורה מאובטחת.
השפה גם מאפשרת ליצור מבנה נתונים בהתאמה אישית ומכאן הגמישות האופיינית לה. השפה היא גם מונחית עצמים ופונקציונאלית ולכן מאוד שימושית לתהליך הבדיקות.
חלק בלתי נפרד מהעבודה עם השפה הוא Zen of Python – העקרונות המנחים לכתיבת ועיצוב בפייתון. בשימוש בפייתון לצורך בדיקות אוטומציה נהוג להשתמש גם ב- pytest להגברת הפרודקטיביות של הבדיקות.
זהו כלי המאפשר לבצע משימות נפוצות בפחות קוד וניתן להגיע למשימות מתקדמות במגוון פקודות אשר חוסכות זמן והוא גם רלבנטי לבדיקות שנכתבו עם unittest. ניתן להשתמש בכלי ליצירת מקרי בדיקה פונקציונליים והוא תומך בתקני תמיכה ומשתמשים בו צוותי בדיקה ופיתוח גם עבור פרויקטים בקוד פתוח. לפייתון גם חבילות שימושיות לבדיקות כמו , Selenium WebDriver doctest ועוד.
JAVA לכתיבת אוטומציה
שפה נוספת המשמשת לכתיבת אוטומציה כפי שתלמדו במסגרת קורס אוטומציה היא JAVA ובעיקר כאשר היא פוגשת את סלניום – כלי בדיקת אוטומציה בקוד פתוח המשמש לאוטומציה של בדיקות המבוצעות בדפדפני אינטרנט ונחשב לכלי הפופולארי בעולם הבדיקות.
סלניום מאפשר לבצע בדיקות בכל מערכות ההפעלה: Windows, Mac או Linux, במגוון רחב של דפדפנים כמו Chrome, Mozilla, Firefox, Safari , בשילוב כלים שונים כולל בדיקות מתמשכות ומסגרת האוטומציה של סלניום פשוטה לשימוש ומסייעת בביצוע של סקריפטים לבדיקה בצורה יעילה.
סלניום תומך ב-JAVA ותוכניות שנכתבו ב-JAVA נחשבות למהירות במיוחד. כמו כן, JAVA נמצאת ביישומים רבים ובפרויקטים רבים.
לרוב נהוג להשתמש ב-JAVA עם Selenium WebDriver – אוסף קוד פתוח של ממשקי API לבדיקת יישומים אינטרנטיים. היתרונות של השימוש בו הם רבים: ראשית, JAVA פועלת בקוד פתוח ולכן היא נגישה לכולם ושנית, אפשר ליצור תאימות בין מספר דפדפנים כאשר משתמשים בחבילה -Selenium WebDriver עם Java ולהשיג תקשורת מצוינת. כמו כן, ליהנות מתמיכה במערכות הפעלה שונות ובדיקות שאפשר להריץ על מכשירים רבים וליהנות מגמישות מרבית במהלך חיי מחזור הבדיקה.
לכן רבים לומדים את שפת JAVA כדי להשתמש בה עבור סלניום לבדיקות.
מי שמשתמש ב-JAVA נהנה מקהילה רחבה ותמיכה עולמית ויש לה מגוון תוספים, ספריות ומסגרות והיות והיא עושה שימוש ב-JVM ניתן להשתמש בה בכל סביבת הפעלה בה מותקן JVM.
מתכתי JAVA המשכללים את כישורי הבדיקות שלהם משתמשים גם ב-Junit לכתיבת בדיקות יחידה (משלב שתי מילים – Java ו-Unit Testing) שמשמש הן לבדיקות ידניות והן לבדיקות אוטומציה. זוהי מסגרת בדיקה בקוד פתוח ויתרון משמעותי שלו הוא במציאת הבאג בשלב מוקדם יחסית.
בקורס אוטומציה תלמדו שפות תכנות רלבנטיות וכלי בדיקה אוטומטיים לתהליכי בדיקות אפקטיביים.