לומדים BI, נחשפים למגוון הזדמנויות עסקיות
תעשיית ה-BI העכשווית מציעה מגוון רחב של הזדמנויות תעסוקתיות ושלל תפקידים שקשורים בכריית נתונים. מסלולי הקריירה הנפוצים בענף הם מיישם בינה עסקית, מנהל בינה עסקית, יועץ בינה עסקית, אנליסט בינה עסקית, מנהל פרויקטים בבינה עסקית ופיתוח מערכות בינה עסקית בסקטור הציבורי או הפרטי.
כל תפקיד מביא עמו תחומי אחריות אחרים מעניינים ושלל אופציות לקידום בתחום. מיישם BI ממונה על התקנה, שדרוג ותחזוקה של מאגרי נתונים, אוטומציה של משימות ניהוליות במגוון פלטפורמות, אנליסט מבצע מחקר בינה עסקית על מנת לבחון מגמות בתעשייה, מנתח תהליכי BI קיימים ומציע הצעות לייעל את מערך הבינה העסקית בארגון. יועץ מספק מידע קריטי לעיצוב, פיתוח ויישום של מערכות BI ומסייע בניתוח הביצועים העסקיים.
מפתח BI, תפקיד מבוקש נוסף בחברות כיום, אחראי על הארכיטקטורה במערך ה-BI לרבות פיתוח ועבודה מול ממשקים פנימיים וממשקים חיצוניים. ניתן להשתלב גם כמנהלי מוצר, תפקיד מאתגר ודינאמי במיוחד הכולל בניית מוצר על סמך מתודולוגיות, כלים וטכנולוגיות שונות תוך התייחסות לתהליכים עסקיים.
כמה מרוויחים ומה צריך לדעת?
מנתוני שכר עולה שהעוסקים בתחום נהנים ממשכורות מתגמלות להפליא. אלה מתחילות ב-12 אלף ועם צבירת ניסיון יכולות להגיע גם ל-30 אלף ברוטו.
על מנת לאייש תפקידי BI שונים יש להכיר את מערכות וכלי ה-BI הנפוצים היום כמו למשל, Microsoft BI, Qlikview, Tableau או כל פלטפורמה מובילה אחרת. מי שעוסק בתחום נדרש להפגין ידע באפיון תהליכי טעינת נתונים למחסן הנתונים, אפיון תהליכי בקרת נתונים וטיפול בשגיאות. חלק בלתי נפרד מהעבודה בבינה עסקית היא לכתוב מסמכי אפיון כולל תצוגות וממשק משתמש למערכות BI, דוחות, כתיבת שאילות SQL ועוד.
קורס BI יעניק לכם את הכלים הנחוצים לעבודה בתחום בכל מסלול קריירה בה תבחרו. במהלך קורס בינה עסקית מכשיר את הסטודנטים לעבודה יעילה עם כלים טכנולוגיים כמו SSIS / SSAS / SSRS. כמו כן, ניתוח אפקטיבי של כמויות מידע גדולות, הכרות עם פתרונות הבינה העסקית של החברות הטכנולוגיות הגדולות כמו Microsoftו-SAP .בנוסף, הוא מעניק לסטודנטים את המיומנות לנתח דרישות לפי מסמכי אפיון ותכנון מחסן נתונים על פי הדרישות העסקיות המשתנות, מיפוי מקורות נתונים ופיתוח מחסני נתונים, פיתוח מערך דוחות עסקיים ועוד. הכישורים הנדרשים כיום ממי שעוסקים ב-BI משלבים ידע בניתוח נתונים אך גם יצירת אסטרטגיות עסקיות ופתרון בעיות תוך שימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים.
התחום הזה לא עוצר לרגע ונראה שבעידן הביג דאטה מדובר במקצוע ששווה להשקיע בו לפיתוח קריירה מגוונת עם הזדמנויות עסקיות רבות.