כל העולם מדבר על ChatGPT, על היכולות העוצמתיות שלו ועל הדרך שבה הוא עתיד לשנות את העולם (וכבר משנה).
אנשי מקצוע נעזרים בו לקדם פרויקטים ובכל תעשייה מאמצים את הצ'אט המבוסס על מודל שפה של בינה מלאכותית ופותח על ידי OpenAI לתועלות שונות – לקיצור תהליכים, לייעול משימות, לשדרוג יישומים.
הצ'ט מסוגל לייצר טקסט דמוי אדם על ידי קלט שניתן לו ולכן, הוא יכול לשרת את העוסקים בתחומי ההייטק השונים בכתיבת קודים, בביצוע בדיקות, במהלכים שיווקיים.
במסגרת לימודי הייטק משלבים את ChatGPT (ראשי התיבות של (Generative Pretrained Transformer ) כחלק בלתי נפרד מסט הכלים שעומדים לרשות המומחים וזה הזמן להבין יותר מקרוב כיצד הצ'ט המפורסם, שכבר הפך לעוזר וירטואלי של רבים, מסוגל למנף פעילות מקצועית ולשפר שירותים בהייטק.
סייבר סקיוריטי בעזרת ChatGPT
הצ'ט יכול לעזור לבצע משימות סייבר הגנתיות והתקפיות ויכולים להיות לו שימושים חיוביים ושליליים כמו למשל, לכתוב תוכנות זדוניות או להפיק מיילים פישינג משכנעים במיוחד.
על פי dark reading ישנן חברות שמשתמשות בו על מנת לשפר את מערך האבטחה כמו Orca Security , ששילבה את ה-API GPT3 של OpenAI, בסדרת "Da-Vinci-03", כדי לשפר את יכולת הפלטפורמה לייצר תוכניות תיקון מדויקות להתראות אבטחה.
מקצוען הסייבר Zubair Rahim אף פרסם פוסט אודות שילוב ChatGPT עם Microsoft Sentinel לניהול אירועים וטען שהשילוב בין השניים מציע יתרונות רבים כמו אוטומציה של תגובות, מתן תשובות מדויקות ובזמן, וייעול זרימת העבודה של ניהול אירועים.
אתר crn סקר מספר יתרונות בולטים שיש לצ'ט על סייבר סקיוריטי, ביניהם: אוטומציה של ניתוח אירועי אבטחה, פוטנציאל לשפר את הבנת המשתמש של תחום האבטחה, אוטומציה של חלק מהעבודה של בודקי חדירה שנפרסים לבדיקת מערכות הגנת סייבר לאיתור תקלות ועוד.
ChatGPT וביצוע בדיקות אוטומציה
תחום ה-QA אף הוא יכול להרוויח ובגדול מהשימוש הגובר בצ'אט מגוון רחב של משימות עיבוד לייעול תהליכי עבודה במיוחד בטכנולוגיה המורכבת העכשווית.
למשל, הצ'ט יכול לייצר את כל שלבי הבסיס עבור מקרה בדיקה באופן אוטומטי ולחסוך לאנשי QA את כתיבת כל שלב באופן ידני, וכן ניתן להשתמש בו כדי לשנות ולתקן קוד, ליצור אסטרטגיית בדיקה, לבצע עמו בדיקת יצירת נתונים, לזהות ולהסביר באמצעותו שגיאות בקוד, לנפות באגים, למצוא שיטות עבודה מומלצות לביצוע הבדיקות ועוד.
שיווק דיגיטלי באמצעות צ'אט GPT
בעולמות השיווק מנסים להשתמש בצ'ט בדרכים יצירתיות שונות. למשל, בכתיבת מאמרי תוכן שמבוססים על ביטויי מפתח או תיאורי מטא לקידום אתר וכן לכתיבת פוסטים לרשתות חברתיות ומודעות לקמפיינים (שכמובן יידרשו עריכה ובקרה, הגהה ובדיקה שאין כפילויות).
ישנם מקדמים אשר משתמשים בכלי לביצוע מחקר וניתוח ביטויי מפתח כחלק מאסטרטגיית הקידום שלהם כאשר הם מבקשים מהצ'ט שיציג ביטויים רלבנטיים בהתבסס על ההבנה שלו בתוצאות החיפוש על פי מילות מפתח שישמשו כעוגן או כדוגמא.
לתכנת עם ChatGPT
הצ'ט לא יחליף מתכנתים כל כך מהר, אבל הוא בהחלט יכול להפוך לכלי לשדרוג כישורי הקידוד. אתר cointele graph הציג מספר דוגמאות לדרך בה מודל שפה זה יכול לעזור למתכנתים. כמו למשל, הבנה של מושגי קידוד, יצירת קטעי קוד על סמך קלט מסוים, יצירת הסברים מפורטים על הקוד, אימון באתגרי קידוד על בסיס הנחיות שונות ואפילו בשיתוף פעולה עם מפתחים אחרים על ידי הזנת הנחיות המתארות את בעיית הקידוד או אתגר ספציפי ושיתוף התגובה שנוצרה עם מפתחים אחרים.
האינטליגנציה הגבוהה של הצ'ט והזמינות שלו מספקים יעילות משופרת תוך הפחתה משמעותית של העלויות ואין ספק שהוא משנה את הדרך בה פועלים ועוד יפעלו בזירת ההייטק ולכן, שווה להכיר מקרוב את הצ'ט, להתנסות עם היכולות שלו ולחשוב תמיד כיצד למקסם באמצעותו את הפעילות המקצועית והעסקית.
על מנת להתנסות בצ'אט GPT לחצו כאן