מה היא אבטחת מידע בענן?

תוכן עניינים

מגפת הקורונה והשינויים התעסוקתיים והעסקיים בעקבותיה האיצו את הטרנספורמציה הדיגיטלית ואת התפתחות תעשיית הענן. עבודה מרחוק המחייבת גישה מרחוק.
בעידן המידע למחשוב ענן יתרונות רבים מהוזלת עלויות אחסון דרך גמישות והרחבת האחסון, שיתוף משתמשים ועד גישה בכל זמן ומכל מקום – יתרון משמעותי בעבודה מהבית.
לצד העלייה בשימוש בשירותי ענן, ניכרת גם עלייה באיומי הסייבר המכוונים לתשתיות ענן – תוכנות זדוניות, האקרים, הדלפה ושימוש בפרטי משתמשים.
המעבר לענן מחייב ארגונים להיות מוכנים לקראת התקפות עתידיות ולהצטייד בפתרונות אבטחת מידע בענן כדי לשמור על פרטיות לקוחותיהם ולמנוע פריצות ונזקים כמו השחתת נתונים, מחיקתם וכדומה.

שמירה על בטיחות הנתונים בענן

אבטחת מחשוב ענן מבוססת על טכנולוגיות להגנת מערכות נתונים המותאמות לצרכים הייחודיים של כל ארגון מקטן ועד גדול.
אבטחת המידע בענן מתייחסת לרבדים שונים דוגמת ניהול גישת משתמשים, שמירת נתונים, שיטות עבודה על פי פרוטוקולים מומלצים להגנה על סביבות מחשוב ענן.
ישנם מגוון שירותי ענן כמו שירות ענן המעניקים למשתמשים גישה ליישומים המתארחים על שרתי הספק ושירותי ענן שכוללים גם אירוח לפיתוח יישומי המשתמשים ועוד.

חשוב לדעת שקיימים סוגים שונים של סביבות ענן: סביבות ענן ציבוריות כאשר הנתונים אצל ספק שירותי ענן, סביבות ענן פרטיות המוקדשים לקבוצה ספציפית או למשתמש בודד וסביבות ענן היברידיות שמבוססות על ענן ציבורי עם שליטה גבוהה יותר בדומה לסביבת ענן פרטית.
האלטרנטיבות שעומדות בפני ארגונים הן פנייה ל
ספקי תשתית כשירות (IaaSinfrastructure-as-a-service) – שירות שבו צד ג מספק שירותי תשתית כמו אחסון דרך הענן. תשתית זו מעניקה גמישות ברכישת הרכיבים הדרושים לפי הצורך.
(
PaaS) – Platform-as-a-service המתאימה מאוד למפתחים ולמתכנתים כאשר הספק למעשה מארח את החומרה והתוכנה על התשתית שלו.
בנוסף יש את (
SaaS) – Software-as-a-service האופציה המקיפה ביותר של שירותי ענן בה אפליקציה שלמה מנוהלת על ידי ספק. ככל שארגון עולה מ-SaaS ל-PaaS ל-IaaS, האחריות שלו גדלה וכך גם הסיכונים.
היום כבר ברור לכולם שאבטחת ענן קריטית לכל ארגון שעושה שימוש בסביבת ענן כולל תכנון מקיף כיצד יגנו על הנתונים של עצמם ושל משתמשים במיוחד אצל אלה שמעניקים גישה ללקוחות לשירותים בענן.

מהם האתגרים במחשוב ענן?

האופי הדינאמי של סביבות הענן מחייב בקרת תשתית ואבטחה מקצועית בסטנדרט גבוה מפי תקיפות ופריצות, הגנת DDoS בענן וכדומה.
האתגר גדל כשארגונים גדולים נוהגים לעבוד עם מספר ספקי ענן והביזוריות הזו מחייבת ראייה רחבה. מקצועני אבטחת מידע נדרשים להיות תמיד עם יד על הדופק נוכח כל השינויים והחידושים וללמוד כיצד לאבטח מידע ונתונים גם בענן: להכיר מקרוב את האתגרים הניצבים בפני עסקים עם המעבר לענן לרבות ניטור תעבורה אקטיבי למזעור סיכונים ולסיכול איומים, שליטה על נתוני הענן, אבטחת גישת המשתמשים וכדומה. 

מקצועני אבטחת מידע בענן

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם אתגרים במחשבון ענן היא להעסיק מקצועני אבטחת מידע.
כיום חלק בלתי נפרד מלימודי אבטחת מידע מתמקדים
בארכיטקטורת אבטחה בענן על מנת להכשיר מקצועני אבטחת מידע לשיטות עבודה באבטחת ענן המגנה על נתונים הגדלים באופן אקספוננציאלי באמצעים שונים.
בין היתר, מקצועני אבטחת מידע בענן מגנים על התשתית באמצעות הצפנה, אימות דו שלבי, גיבויים וכן ניהול תקין של הרשאות.
בשל הקצב המהיר של חידושים וטכנולוגיות בתחום, התעשייה מחפשת מגני סייבר שידעו להתמודד עם הסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים בהעברת מידע לענן, זיהוי פריצות, אירועי תקיפה והגנה אופטימאלית לרבות טיפול בבעיות אבטחה של יישומים.

למרבה המזל, ניתן לצמצם במידה ניכרת את סיכוני האבטחה בענן על ידי ביצוע שיטות עבודה אפקטיביות.
לימודי אבטחת מידע בענן מהמומחים בתעשייה תאפשר לאנשי אבטחת המידע בארגון להתמקצע בתחום ולשכלל את פעילות האבטחה הנדרשת מול האתגרים הניצבים בפניהם.

ידעתם שמכללת ג’ון ברייס היא מרכז ההדרכה הרשמי מוסמך מטעם Google Cloud ישראל? מגוון קורסי ענן המיועדים לאנשי המגזר העסקי המעוניינים להעמיק את הידע והכישורים שהם

תוכן עניינים

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.