חמשת התפקידים הנחשקים בתחום הסייבר ואבטחת המידע לשנת 2024

תוכן עניינים

עולם הסייבר פותח הזדמנויות קריירה רבות למי שמסיים קורס סייבר. ניתן להשתלב בשלל תפקידים ולהתקדם לתפקידי מפתח מאתגרים ומרתקים.
למקרה שתהיתם איך עשויה להראות הקריירה שלכם בסייבר סקיוריטי ומהם הג’ובים המבוקשים בתחום, תוכלו למצוא את מבוקשכם בכתבה הבאה הסוקרת את דירוג חמשת התפקידים הנחשקים בתחום הסייבר ואבטחת מידע לשנת 2023 ומה חשוב לדעת על כל אחד מהתפקידים.

קצין אבטחת מידע ראשי – CISO

Chief Information Security Officer – CISO הוא תפקיד בכיר באבטחת מידע. במסגרת התפקיד, קצין אבטחה מידע ראשי אחראי לפתח ולהטמיע תהליכים ומערכות אבטחה לזיהוי איומים, לפתח וליישם תוכניות ונהלי אבטחה, לנהל צוותי אבטחה ולפקח על פעילותם, להעריך סיכונים, לנהל ולתכנן  את ההתאוששות מהתקפות סייבר, לפתח וליישם הדרכת משתמשים למודעות אבטחה והגנה, לכתוב מסמכים מתכנון לביצוע ולוודא שמצב האבטחה של הארגון מותאם ליעדים העסקיים. CISO  עובד עם קצין המידע הראשי CIO ועם מנהל הטכנולוגיה הראשי CTO.
כדי לאייש משרה בתחום יש להגיע עם ניסיון ב-IT, ידע מעמיק באבטחת מידע ובטכנולוגיית מידע, ניהול וסקרי סיכונים, הכרות עם רישות וניטור וכישורי מנהיגות.

מומחה לאבטחת ענן

מי שמעוניין להתמחות בהגנה על מערכות ונתונים בענן, יוכל לכוון את הקריירה שלו לקראת תפקיד של מומחה לאבטחת ענן.
ככל שמחשוב הענן מתרחב כך גם מתרבות מתקפות הסייבר ומומחה אבטחת ענן מתמקד בהיבטים האסטרטגיים והתפעוליים של אבטחת ענן. מומחה זה יכול להשתלב בחברות אבטחת ענן או להיות אחראי בארגון על מניעת וטיפול באיומי אבטחה בענן.
העבודה השוטפת כוללת, בין היתר, יישום של שירותי אבטחת ענן, קביעת דרישות האבטחה לשירותי אבטחת ענן, שימוש בכלי אבטחה בענן, בקרה על אבטחת ענן, תגובה לאירועים והתאוששות ממתקפות בענן.
כדי לאייש תפקיד זה לרוב יש להגיע עם ידע מבוסס בתכנות, אבטחת מידע, סייבר סקיוריטי, הכרות מעמיקה עם שירותי ענן וניסיון בפתרונות פרטיים, היברידיים וציבוריים מבוססי ענן.

Security Architect – אדריכל אבטחה

אם תרצו להעמיק בתכנון מבני האבטחה, אדריכלות אבטחה הוא התחום עבורכם. אדריכל או ארכיטקט אבטחה מאפיין ומתכנן את התשתית ואת מבנה אבטחה למניעת התקפות סייבר, מבצע בדיקות פגיעות, מעצב אסטרטגיית אבטחה, מנהל פרויקטים לשיפור מערך האבחה, מבצע ניתוחי איומים, מבטיח ציות לרגולציה ומגיש סיוע טכני לצוותי אבטחת המידע.
יש להגיע עם ידע ב-IT, הכרות עם תצורת חומרת רשת, ידע באבטחת ענן, פיתוח תוכנה ושפת סקריפטים, ידע במערכות הפעלה בהן משתמשים בארגון, ידע בהצפנה, מיומנויות אנליטיות.

מהנדס אבטחת סייבר Cybersecurity Engineer

הנדסת אבטחת מידע הינה תחום שמתמקד בתכנון ופיתוח והטמעה של פתרונות ואמצעי אבטחה ומהנדסים אלה אחראים להגן על הרשתות והנתונים של הארגון באמצעות פיתוח ויישום תשתיות אבטחה.
הם לעיתים מבצעים בדיקות חדירה, מגדירים ובודקים את האבטחה של רשתות והתקני אבטחה, מטפלים בפגיעות ובסיכונים של מערכות שונות, מנטרים ומשדרגים אמצעי אבטחה.
דרישות התפקיד כוללות תואר בטכנולוגיית מידע או במדעי המחשב, הבנה בארכיטקטורה וניהול מערכות הפעלה, ידע בפייתון ובשפות תכנות שונות.

אנליסט תוכנות זדוניות Malware Analyst

אנליסט זה מזהה, בוחן ומנתח איומים סייבר מסוסים טרויאנים ועד חדירת תוכנות זדוניות למערכת של הארגון, זאת על מנת להבין את טיב האיומים ולמנוע התפשטות תוכנות זדוניות.
האנליסט גם מסווג תוכנות זדוניות, כותב התראות לעדכון של צוותי האבטחה, מתעד כחלק ממדיניות האבטחה וכל זה תוך כדי ניטור קפדני של האיומים השונים והמאמץ לבודד ולהשמיד תוכנות זדוניות.
דרישות התפקיד לרוב כוללות הכרות עם מערכות הפעלה, כלים כמו IDA Pro, OllyDbg, RegShot, ניסיון בכתיבת סקריפטים ועוד.
החליטו מה יהיה התפקיד הבא שלכם בעולם הסייבר וקחו את הקריירה שלכם צעד אחד קדימה בשנת 2023 >>

תוכן עניינים

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.