תחום הסייבר הוא אחד התחומים הטכנולוגיים הנחשקים היום ביותר בשל תנאי השוק: ריבוי האיומים הגוברים מכל עבר. מי שהשתלב כבר בענף הסייבר יספר לכם שמדובר בקריירה דינאמית הכוללת טכניקות להגנה על מערכות הפעלה, רשתות ונתונים מפני מתקפות סייבר, ניהול אירועי פריצה וניטור.
לצד האקשן הבלתי פוסק ישנו גם התמריץ הכלכלי – השכר בתחום הסייבר מפנק במיוחד.
מאבטחים ובדרך מרוויחים ביטחון תעסוקתי וכלכלי
זה לא מיתוס שמקצועני סייבר מרוויחים יפה. בואו נתעמק לרגע בנתוני שכר בסייבר ונראה את המספרים: שכר התחלתי בעולם הסייבר יכול להתחיל כבר ב-8,000 ולהגיע אפילו ל-20,000 שקלים בתחילת ההעסקה ולגדול ככל שצוברים ותק ומשכללים את היכולות ומתקדמים בסולם הדרגות.
למומחיות ולניסיון השפעה חשובה על העלייה במדרגות השכר כאשר Malware Analyst יכול להרוויח בשנת העבודה הראשונה 12,000-17,000 אלף שקלים וכעבור 5 שנים כבר 20,000 שקלים ויותר, מיישם אבטחת מידע יתחיל ב-14,000 שקלים ל- 20,000 שקלים בממוצע ומנוסה כבר ירוויח בין 30,000-38,000 שקלים
נתוני הפתיחה מרשימים כשזה מדובר במומחה אבטחת מידע שבשנת העבודה הראשונה כבר ירוויח בין 15,000-17,000 שקלים ובהמשך יכול להגיע לבין 22,000-28,000 שקלים.
אנליסט סייבר בתחילת הדרך צפוי להרוויח בין 12,000-20,000 שקלים ומנוסה יכול לשלשל לכיסו מדי חודש בין 27,000-32,000 שקלים.
איך שלא תסתכלו על זה, מדובר בסכומים נאים ביותר וזה עוד לפני שדברנו על התנאים הנוחים של עבודה בחברות מובילות, תנאים סוציאליים מלאים ומגוון אפשרויות לפיתוח אישי ומקצועי.
היופי הוא שהביקוש העצום בשוק הוביל לכך שתנאי השכר יהיו כאלה כבר בתחילת הקריירה וזו הסיבה שיש כל כך הרבה אנשים בכל שלבי החיים ממשוחררים טריים ועד מי שמבצעים הסבה מקצועית שבוחרים ללמוד סייבר, כי הם מעוניינים להשתלב בתעשייה מרתקת וכה מתגמלת.
מה עושים כדי להרוויח בסייבר?
בענף הסייבר מגוון תפקידים והתמחויות, ביניהם: מיישם אבטחת מידע שאחראי על התפעול השוטף של מערכת ההגנה של הארגון ובין היתר מפתח ומתעד נהלי אבטחה, מנטר מערכות הפעלה, מיישם גיבויים, מעניק הרשאות ואישורים לעובדים, משתתף בביקורות אבטחה, מתחזק את המערכות השונות לצורך קידום תהליכי אבטחה ומבצע אכיפת מדיניות אבטחה.
קצין אבטחת מידע ראשי – CISO אחראי על ההטמעה והתחזוקה של אבטחת מידע, גיבוש מדיניות אבטחה, תדרוך הצוות על יישום שיטות אבטחה, ניהול אירועים ופיקוח מתוך ראייה עסקית.
אנליסט Malware המזהה ובוחן איומי סייבר כמו בוטים וסוסים טרויאנים, מפתח כלים מפני תוכנות הגנה זדוניות, מנטר רשתות לאיתור פרצות אבטחה ומדווח על פרצות אבטחה.
תפקיד אטרקטיבי נוסף הוא של ארכיטקט תשתיות אבטחת מידע המספק ייעוץ בכל הנוגע לארכיטקטורה ואבטחת מידע, תכנון ויישום ארכיטקטורת התשתית לפתרונות עסקיים והכנסת טכנולוגיות חדשות בהתאם לדרישות עסקיות.
כדי להשתלב בתפקידי סייבר שונים, יש להכיר היטב תשתיות תקשוב ואבטחת מידע, להבין במערכות הפעלה כמו Windows / Linux. וברשתות, נתבים, להכיר מוצרי סייבר ואבטחת מידע, אבטחה בסביבת ענן, מערכות הגנה לתחנות קצה ושרתים למכשירים ניידים והגנה על DNS. לתפקידים רבים נדרשת הסמכה כמו CCNP או CCNA.
ניתן להשתלב בתפקידי סייבר במגוון רחב של חברות וארגונים מחברות טכנולוגיות דרך ארגונים פיננסיים ועד חברות ממשלתיות
הדרך לשכר גבוה בקריירת סייבר
נקודת הכניסה לעולם הסייבר ואבטחת המידע ולשכר גבוה מתחילה בלימודי סייבר במכללה בעלת מוניטין בענף כמו מכללת ג’ון ברייס.
קורס סייבר שיעניק לכם את הידע המבוקש על מנת לבצע ניתוח איומים וסיכונים, להפעיל מערכות אבטחה ולעדכן אותן על פי שיטות החדירה ותוכניות ההגנה החדישות ביותר, תגובה לאיומי אבטחה ופיתוח אסטרטגיות למניעת איומים ועוד.
לג’ון ברייס מסלול משולב היחיד בישראל שיהפוך אתכם ללוחמי סייבר מוסמכים עם ניסיון מעשי בתפקידים המבוקשים בתחום כבר במהלך הלימודים המבוסס על תוכנית לימודים עדכנית לצרכי התעשייה.
הלימודים כוללים אימונים בסימולטור ייחודי המשמש לאימון את חיילי יחידות הסייבר של צה”ל ויחידות סייבר בגופים ביטחוניים ברחבי העולם.
המסלול יפתח בפניכם הזדמנות להשתלב בתפקידי מפתח בתעשייה כמו חוקר פורנזיקה, PT – Ethical Hacker, יועץ אבטחת מידע וסייבר ו-SOC אנליסט הוא כולל ערכת לימודים דיגיטלית, ניסיון מעשי בהתבסס על אירועי סייבר אמיתיים וכולל פרויקט גמר עם הכנה להסמכה הנחשקת Cyber Security Analyst וכן התחייבות להשמה בעבודה.