בחירות 2021 סבב 4

תקופת הבחירות בישראל עולה ביוקר. למעשה, בהתאחדות התעשיינים מעריכים את עלות יום השבתון ב-2.3 מיליארד בשל הפגיעה בתוצר, עלות מימון המפלות ותקציב ועדת הבחירה המרכזית ולאלה מתווספת ההוצאה של עשרות מיליוני שקלים על שכר גבוה יותר לעובדים שמועסקים בעסקים שפועלים ביום הבחירות.

מסרים פוליטיים ברשתות החברתיות

אבל לא רק עלות השבתון גבוהה, אלא גם התקציבים שמושקעים בפרסום הבחירות ובשיווק הדיגיטלי. ברשתות החברתיות פרסום הקמפיינים השונים לא נותר חסוי. פייסבוק, למשל, מציעה למשתמשים אופציה ידידותית המאפשרת לראות כמה כסף השקיעה כל מפלגה בקידום ממומן ברשת החברתית והסכומים, מסתבר, מטפסים למעלה ככל שמתקרבים למועד הבחירות.
בספריית המודעות של פייסבוק ניתן לראות איזה סכום הושקע בכל אחת מהמודעות כולל שקיפות של נתונים מעניינים בהקשר של כל מודעה. כמו למשל, היכן גרים האנשים שנחשפו לאותה מודעה, גילאים, נשים/גברים וגרסאות שונות של המודעות (למשל, בשפות שונות, וידאו לעומת תמונה). נראה שהמפלגות הוציאו ברשת החברתית סכומים לא מבוטלים וכמובן שכך גם במנוע החיפוש של גוגל ב-PPC.
הפעילות הפוליטית ברשתות החברתיות אומנם מתנהלת תחת מגבלות וכללים שונים (כתב גילוי), אבל ניתן לראות שהרבה פעמים הקמפיינרים עוקפים בדרכים יצירתיות את הנהלים או “משחקים באש”, תלוי איך מסתכלים על זה.
כנ”ל בנוגע לקידום תכנים בפלטפורמות השונות, כשלפעמים יש בעייתיות עם התכנים המועברים לגולשים. כך למשל, גדעון סער עלה לכותרות שקידם לכאורה ברשת כתבות שליליות על בנט באופן אנונימי ובאיחוד האמירויות גם הדגישו שהם לא מוכנים לקחת חלק בקמפיין הבחירות בישראל, לא עכשיו ולא לעולם בעקבות העלאת הנושא בקמפיין של בנימין נתניהו.

איך המועמדים מנסים להשפיע על הבוחרים ברשת?

אין ספק שהרשת החליפה את הכנסים של מערכת הבחירות בייחוד בתקופת הקורונה ולקידום ברשתות החברתיות ובגודל חשיבות והשפעה עצומה על הבוחרים. מי שמתעסקים ב-SEO קידום אתרים בגוגל וניהול ברשתות חברתיות מודעים לחשיבות של המאמצים שיש להשקיע בהעברת המסרים לקהלי היעד הרלבנטיים.
לרוב מתבצע ניתוח של דיונים ברשתות חברתיות על מנת להבין אילו נושאים יזכו לאהדה ולתמיכה. ישראל היום דיווח על דגשים שונים בקמפיינים של הפוליטיקאים ובמה התמקדו כמו למשל, תוכנית סינגפור בקמפיין של בנט באמצעות סרטוני וידאו ואמצעים גרפיים וביש עתיד מציגים “ממשלה שפויה” באמצעות סרטוני קמפיין ומפגשי זום ובמפלגתו של גנץ מקדמים סרטון שקורא למצביעים לבחור בו.
בשל השקיפות היחסית שיש במדיה, מי שמנהלים קמפיינים דיגיטליים לפוליטיקאים יכולים לראות מה עושים המתחרים מבחינת פלטפורמות ונתונים ולחשוב מבחינה אסטרטגית כיצד להציג את המסר שלהם ביחס למועמדים האחרים. הם מסוגלים לגבש תקציב על בסיס הנתונים וכן לפנות לקהל היעד הרלבנטי כדי להתחרות במסרים עם יתר המועמדים ולקבל פידבקים ולבצע אופטימיזציה מבוססת נתונים – כמה הקליקו, כמה הגיבו, לנטר ולנתח את אופי התגובות ולהחליט מה יהיה הצעד הבא שיביא את הבוחר עד לקלפי במטרה להעלות את הסיכויים שיצביע למועמד שהם מקדמים.

הדרך לקלפי עוברת בגוגל ובמדיה והקידום בידיים שלכם

מבחינה תדמיתית ניתן לראות שהתחרות ממשיכה גם בזירת מנועי החיפוש בהתייחס לתוצאות שעולות בדירוג כשמחפשים מועמד ספציפי – האם אלה תוצאות מחמיאות או מכפישות. מנהלי קמפיינים ומקדמי אתר בודקים כיצד ניתן לייצר תוכן חיובי יותר על מנת להציג את המועמד לבוחר באור חיובי ואטרקטיבי יותר. כאן נכנסת לתמונה הרבה עבודת רשת בהעלאת תגובות בקבוצות ובפורומים, כתבות תדמית, ראיונות לתקשורת והצפה בסרטוני תדמית חיוביים.
אם תרצו גם אתם לנסות ולהשפיע על הפוליטיקה בארץ או בעולם תוכלו לעסוק לא ישירות בפוליטיקה אלא בקידום מסרים פוליטיים עמם אתם מזדהים באמצעות הכלים המתקדמים ביותר לשיווק דיגיטלי. קורס קידום אתרים בגוגל וברשתות חברתיות יוכל לסייע לכם בהקניית האמצעים הנדרשים בהעלאת קמפיינים וקידום אתרי אינטרנט ותוצאות במנועי החיפוש כך שאולי תהיו חלק מההצלחה בבחירות הבאות של ישראל.

תוכן עניינים

תוכן עניינים