איך דבר שלא היה קיים לפני שני עשורים שולט היום בחיינו?

תוכן עניינים

סטיב ג’ובס ניבא – כמו חנות תקליטים ליישומים דיגיטליים

הכל התחיל, כך מספרים, בסטיב ג’ובס, האב המייסד של Apple כאשר בשנת 1983 כחצי שנה לפני השקת המקינטוש הראשון, ניבא שיום יבוא ונראה התפתחות של מערכת הפצה דיגיטלית חדשה אותה דימה ג’ובס לסוג של חנות תקליטים. התחזית התגשמה אומנם יותר מעשר שנים לאחר מכן – אבל ג’ובס צדק.
לסמארטפון הראשון בשנת 1994 היו כבר למעלה מעשר אפליקציות מובנות במכשיר עצמו כמו מחשבון, לוח שנה, דואר, פתקים ובשנת 1997 מכשיר של נוקיה כבר כלל גרסה מובנית של משחק הארקייד הבסיסי “
Snake“, שרבים רואים בו את האפליקציה הסלולרית הראשונה.
ביולי 2008 חנות האפליקציות של אפל
App Store יצאה לדרך וביום ההשקעה כבר כללה 500 אפליקציות והפכה לזירת פיתוח נחשקת כאשר בעקבותיה החלו גם מכשירי האנדרואיד לפרוח עם אינספור אפליקציות שפיתחו מתכנתים.
בשנת 2010 המילה אפליקציה נבחרה כמילת השנה וזו היתה שנת תפנית בתחום שנחשבת לשנה בה התחוללה מעין מהפכה בשוק התעסוקה האמריקאי עם תוספת של מאות אלפי משרות חדשות שקשורות לפיתוח אפליקציות והתחום הפך לאחד הנחשקים ומאז הוא לא מפסיק למשוך יזמים ומתכנתים המעוניינים לפתח אפליקציות או לשחרר יישומים חדשניים.
פייסבוק רכשה את אינסטגרם באפריל 2012 במיליארד דולר ומאז הכל היסטוריה. זירת האפליקציות דוהרת קדימה ויזמים רבים המפתחים אפליקציות חולמים על אקזיט ורבים מהם הצליחו במשימה מ-
WAZE שנמכרה לגוגל במיליארד דולר ועד וייבר שנמכרה ב-900 מיליון דולר לחברת האינטרנט היפנית רקוטן. WhatsApp אגב נמכרה לפייסבוק ב-19 מיליארד במזומן ומניות.

תעשייה האפליקציות משגשגת ומחכה לכם

כיום גם אתרים וחברות מחזיקים אפליקציות ואין ספק שמדובר בתחום מבוקש בחוד החנית של סצנת הפיתוח והטכנולוגיה.
מדובר בתעשייה משגשגת של למעלה מ-2.7 מיליארד משתמשי סמארטפונים ברחבי תבל וכ-1.35 מיליארד משתמשי טאבלט. על פי נתונים עדכניים לתחילת שנת 2020 לחנות האפליקציות של אפל 2.2 מיליון אפליקציות זמינות להורדה ובחנות
Google Play קיימות 2.8 מיליון אפליקציות להורדה. בעל הסמארטפון הממוצע משתמש ב -30 אפליקציות בכל חודש.
עד 2022 צפויות ההורדות השנתיות של אפליקציות סלולריות להגיע ל 258 מיליארד. אפליקציות סלולריות מהוות 57 אחוז מכל השימוש במדיה דיגיטלית ועל פי טרנדולוגים הנתון הזה רק ילך ויגדל עם הזמן.

איך מגיעים לתחום של פיתוח אפליקציות?

עם סטטיסטיקות מעודדות המצביעות על תחום שלא עוצר לרגע, לא פלא שרבים חושקים לעבוד בפיתוח אפליקציות.
היתרון הבולט בתחום (מעבר לביקוש) הוא שאינכם זקוקים לניסיון קודם בתכנות ואפילו אם יש לכם רעיון לאפליקציה תוכלו ללמוד כיצד לפתח אפליקציות.
קורס פיתוח אפליקציות מבוסס על סילבוס שיקנה לכם את הכלים להפוך רעיון למוצר מוגמר: לימוד שפת
JAVA, שפת תכנות מונחית עצמים עמה מפתחים אפליקציות למערכת הפעלה אנדרואיד וכן לימוד פיתוח אפליקציות ל-IOS למכשירי אפל.
בשנים האחרונות גובר במיוחד הביקוש לפיתוח אפליקציות לאנדרואיד, כי מדובר בפיתוח בקוד פתוח, גמיש יותר ובקורס ייעודי לפיתוח לאנדרואיד לומדים, בין היתר, תכנות מונחה עצמים וכן ייצוג מידע ואלמנטים ויזואליים לייצוג רכיבי
UI.
מרגע סיום הקורס ניתן כבר להשתלב בעבודה בתחום בתור שכיר או פרילנסר או לעבוד על פיתוח יישום משלכם כאשר כבר יש לכם את הכלים הנחוצים לכך.
חשוב גם להבין בפיתוח הן לצד לקוח והן לצד שרת ופיתוח אפליקציות ווב בעזרת
HTML, CSS ו-JavaScript שיותאמו להרצה על מכשירי מובייל.

תוכן עניינים

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.