תדמית או מכירתי? זו השאלה!
קיימים סוגים שונים של אתרים והמחיר תלוי, בין היתר, בסוג האתר. האתרים הבסיסיים ביותר הם אתרי בלוגים או הצגת קטלוג מוצרים או תיקי עבודות. לרוב אלה אתרים שנועדו למטרה ספציפית כאשר מעוניינים לשגר למעסיק פוטנציאלי את הפורטפוליו דרך המייל או הוואטס אפ או לחשוף לקוחות בלינק ייעודי לקטלוג המוצרים כדי שהם יתרשמו מהמלאי.
בלוג הוא אתר יותר פרסונאלי ובסיסי יחסית. אתרי תדמית הינם אתרים שנועדו להרשים לקוחות פוטנציאליים או שותפים עסקיים או לספק מענה על שירותי החברה – אלה הם אתרים אינפורמטיביים.
אתרי מכירות הם אתרים מורכבים למדי הכוללים תשתית טכנית ברמה גבוהה ומודולים שאמורים לספק סליקה וחוויית משתמש טובה. כמו כן, ישנם פורטלים בעיקר פורטלים של תכנים והם נדרשים פיתוח custom made על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר לפי האסטרטגיה העסקית וחזון הלקוח.
סוג האתר משפיע על עלות בניית אתר אינטרנט , מהסיבה הפשוטה שככל שהאתר בסיסי יותר, כך רוב הסיכויים שהוא יעלה פחות, כי הוא מסתמך על תבניות שניתן לרכוש או להוריד אפילו חינם בעוד פורטלים או אתרי סחר דורשים תהליך פיתוח ייחודי.
אומנם קיימות היום פלטפורמות מסחר אלקטרוני תבניתיות שחוסכות כסף, אבל חברות גדולות באמת שמתבססות על מכירות אונליין או שהאתר הוא עוד סניף עבורן ישקיעו הרבה יותר כסף בבניית ועיצוב אתר בהתאמה אישית על פי המיתוג המבוקש.
עיצוב אתרים וקידום האתר
לעיצוב, כאמור, חלק חשוב בעלות האתר. אתר בו העיצוב רספונסיבי ומותאם לדסקטופ ולמובייל וכן נעשה בהתאמה אישית לצרכי הלקוח, יעלה יותר באופן משמעותי מאתר שמבוסס על תבנית קנויה או שניתנת להורדה חינם באחת הפלטפורמות כמו וורדפרס או WIX.
תהליך העיצוב עצמו תורם משמעותית לאתר ומשפיע על הבידול וחוויית הגלישה וכן על המכירות. תשתית האתר לצורך קידומו במנועי החיפוש אף היא קריטית, במיוחד לאתרי מכירות שחייבים לעלות בראש הדירוגים על מנת להתקיים.
חשוב לוודא שהאתר ידידותי לגוגל, שיש לו את כל התוספים הנדרשים להוספת תגיות מטא וכן מערכת ניהול תוכן משוכללת, שאומנם מייקרת את החבילה, אבל עושה הבדל גדול בתהליך קידום ה- SEO. חשוב לבדוק באיזו מערכת ניהול תוכן מדובר ואילו שדרוגים נכללים במחיר של האתר במידה ותרצו לקדם אותו, כמו למשל, סנכרון עם גוגל אנליטיקס.
תהליך העבודה עם חברה לבניית אתרים
יש מסלולים שונים לבניית אתר: יש חברות שמציעות לרכוש תבנית בסיסית ולעבוד עליה ואחרות כוללות חבילות עם תוספים ושדרוגים, כולל עיצוב ויש גם מסלולים של אתר מוכן כולל הזנת תכנים. כמובן שככל שנעשית יותר עבודה חיצונית של חברת בניית אתרים ומעצבים גרפיים על האתר בתהליך הפיתוח וההזנה, בחירת תמונות והעלאת התמונות לאתר, עיצוב לוגו ובניית שפה תדמיתית לאתר כך תשלמו יותר ומצד שני, אם אין בחברה פונקציה מקצועית שיכולה לעשות זאת – העבודה במיקור חוץ יכולה רק לחסוך לכם זמן וכסף.
התייחסו לתהליך העבודה עם החברה הייעודית ממסך האפיון שנמסר ומה הוא כוללת דרך כמות דפי התוכן העתידיים ועד לוחות הזמנים המשוערים. האם יש תחזוקה שוטפת של האתר או לפחות אחריות בשנה הראשונה ותמיכה טכנית בפתרון בעיות והאם ניתנת הדרכה על תפעול המערכת של האתר פרונטאלית, טלפונית או וירטואלית.
עלות בניית אתר אינטרנט
כאשר בודקים כמה עולה לבנות אתר אינטרנט חשוב לבדוק על מה אתם משלמים. אתרים בסיסים יכולים להתחיל בחמש אלפים שקלים ולהגיע עד 20,000 שקלים ומחיר בניית אתרים מכירתיים או פורטלים יכול לטפס גם עד 50,000 שקלים.
בעת תהליך של בניית אתר אינטרנט יש לקחת בחשבון אחסון ותחזוקת האתר, שדרוגים לפי התקדמות הטכנולוגיה ולבדוק את אמינות ומקצועיות החברה שבונה והמעצבים והתפקוד שלהם בפרויקטים דומים.
שימו לב שלפעמים לשדרג אתר קיים ולהפוך אותו ידידותי לגוגל ורספונסיבי למובייל עשוי לעלות יותר מבניית אתר בסיסי חדש ולכן, יש לקחת את הפערים בחשבון ולהחליט מה לעשות במסגרת התקציב והתמורה למחיר.
החלטה חשובה נוספת היא האם לבחור בעסקת חבילה שכוללת בניית ועיצוב האתר וכן הזנת התכנים או להפריד בין השלבים השונים לאנשי מקצוע שונים, זאת על מנת ליהנות מהפעילות המקצועית הממוקדת של כל גורם מקצועי או לקבל שקט נפשי כאשר יש חברה שמציעה הכל תחת קורת גג אחת. מצד שני, לא בטוח שאנשי המקצוע שהחברה מעסיקה אכן יעמדו בסטנדרטים ויספקו עבודה איכותית של אנשי מקצוע שנבחרו בנפרד.