המנמ”ר בחזית הטכנולוגיה, העסקים והפיתוח של הארגון
בשנים האחרונות עלה ערכם של תפקיד המנמ”רים – מנהלי מערכות מידע. אם בעבר אלה התמקדו בעיקר בפרויקטים טכניים של עיבוד נתונים, הרי שבעת הנוכחית נוכח ריבוי משתמשים ותוספת של צרכים פנים וחוץ ארגוניים, הפכו המנמ”רים לאנשי מפתח שנוגעים בתחומים רבים ורחבי היקף מכספים דרך שיווק ואסטרטגיה עסקית ועד לתמיכה בניהול המשאב והטלנט הארגוני , ניהול שרשרת האספקה וניהול הספקים מקצה לקצה.
מנהלי מערכות מידע נדרשים לאפיין מערכות, שמשרתות את עובדי הארגון דוגמת ניהול פיננסי או ניהול מלאי, אך גם לתכנן אזורים במערכות שפתוחים ונגישים ללקוחות או ספקים כמו מערכות CRM ומערכות ערוצים דיגיטלים שחוסכות לארגונים כסף רב ומאפשרות למשתמשים חיצוניים לבצע פעולות ללא מעורבות פעילה הארגון. כיום הארגונים גם חייבים לנתח את הנתונים שמצטברים בארגון בעזרת טכנולוגיות של ביגדאטה , לחבר את רכיבים פיזים חכמים שקיימים או מתחילים להכנס לארגון דרך טכנולוגית ה- IOT ( האינטרנט של הדברים).
ברמת התשתיות מנהלי מערכות המידע מובילים כיום את מהפכת הענן שמאפשר גידול גמיש ומהיר של השימוש במערכות המחשוב וכל זאת על בסיס טכנולוגיות ענן חיצוניות.
במקביל, מתקפות הסייבר המתרבות שמכוונות כיום כלפי מערכות מחשוב שונות בתוך הארגון ועל הענן מחייבות את מנהלי מערכות מידע להציע גם פתרונות אבטחה מתקדמים להגנת המערכות.
התפקיד מבוסס על אינטראקציה מתמדת עם קולגות, לקוחות וספקים שמטרתה לפתח מערכת ניהולית נוחה וידידותית למשתמש. מנהל מערכות מידע נמצא בקשר עם מנהלי פיתוח עסקי (כדי להבין איזה פתרונות עליו לחפש כדי להוביל את הארגון קדימה לעתיד), מנהלים של צוותים טכניים (כדי לבצע בפועל את השינויים הנדרשים במערכת) ועם אנשי השיווק או קשרי הלקוחות וצוותי שירות (כדי שהמערכת תאופיין בדרך היעילה והפרקטית ביותר). מנהל מערכת המידע נדרש היום גם להיות היוזם והדוחף של הארגון לכיוון החדשנות והיזמות של הארגון
תפקיד מגוון, דינאמי, אינטגרטיבי, מתגמל
הגדרת התפקיד של מנהלי מערכות מידע משתנה מארגון לארגון, על פי אופיו וצרכיו, אבל מה שבטוח שכעט בכל ארגון, מנהלי מערכות מידע נדרשים לפתח ראייה רחבה של “הפאזל על סך חלקיו” כדי לראות דברים מבעד לפרספקטיבה השונה של כל הגורמים המעורבים בתהליך ולייצר אינטגרציה נכונה בין הצרכים של הארגון ושל המשתמשים תוך שימוש בפתרונות טכנולוגיים מובילים.
במקביל, הם מעניקים גם שירותי הכשרה בשימוש במערכת, ניהול ואבטחת המערכת והכל תוך עמידה בתקציב וביעדים העסקיים. הפתרונות הטכניים שהם מציעים צריכים מחד להיות מתקדמים ויעילים ומאידך לחסוך לארגון כסף ולקדמו מבחינת ביצועים בזירה התחרותית בה הוא פועל ולמעשה, לייצר ערך עסקי משמעותי לארגון באמצעות אותה תשתית טכנולוגית עדכנית.
כדי להצליח בתחום דרושים אנשי מערכות מידע מנוסים ומיומנים אשר מעודכנים בטכנולוגיות ובשינויים שקורים בתחום.
מורכבות התפקיד הפכה אותו לאחד הנחשקים בכל חברה ועל פי התחזית נראה שהסמכויות של מנהלי מערכות המידע רק ילכו ויגדלו וכך גם התנאים הטובים מהם הם נהנים. לכן, בהחלט שווה ללמוד קורסים רלוונטיים של מנהל מערכות מידע ולהשתלב בתחום מאתגר, מרתק ומתגמל כאחד.