מיי הריטג’ – אקזיט בצל הקורונה

תוכן עניינים

מבניית אילנות יוחסין לאקזיט מרשים

אז איך הכל התחיל? מעיסוק טכנולוגי בגנאלוגיה (מי חשב שהתחום יכול להיות כה מרגש וריווחי?).
החברה נוסדה
כסטארט אפ בשנת 2003 על ידי גלעד יפת, מנכ”ל החברה, בביתו שבמושב בני עטרות. במהלך השנים גייסה כספים מקרנות הון סיכון שונות ובמסגרת פעילותה גם רכשה רשת חברתית משפחתית אירופאית בשם kindo, השיקה מנוע חיפוש ייחודי לחיפוש רשומות היסטוריות והרחיבה עוד ועוד את מאגר הרשומות, רכשה גם את אנציקלופדיית הגנים SNPedia ועוד.
עם הזמן שינתה החברה את פניה מבניית אילנות יוחסין, כפי שהגדירו את זה ב”גלובס” לאיסוף דאטה גנטי, ככל הנראה המהפך שאפשר לה לצמוח ובסופו של דבר להגיע לאקזיט.
לאורך הדרך מיי הריטג’ השיקה גם טכנולוגיות ייחודיות לגילוי קשרים משפחתיים, יצרה שיתופי פעולה אסטרטגיים כמו עם
FamilySearch – ארגון מוביל בתחום הגנאלוגיה.
במרוצת השנים היא השיקה בדיקת
DNA ביתית הנמכרת ברחבי העולם ועוד פיתוחים, רכישות, שיתופי פעולה שהפכו אותה לנחשקת במיוחד. 62 מיליון משתמשים יצרו באמצעות הפלטפורמה למעלה מ-58 מיליון עצי משפחה ולחברה מאגר מידע של 13 מיליארד רשומות היסטוריות. אומנם המטה של MyHeritage באור יהודה, אבל מדובר בחברה המעסיקה כ-500 עובדים בישראל, ארה”ב ואירופה. מחזור המכירות השנתי של החברה נכון לכתיבת שורות אלה הינו 200 מיליון דולר.

מעבדת בדיקות קורונה ואפליקציה פורצת דרך

תקופת הקורונה, כאמור, היוותה טיימינג מעניין עבור מיי הריטג’, שלא נתנה למגיפה העולמית המתחוללת להפסיק את הפעילות הנמרצת שלה.
חברת ההייטק הישראלית
MyHeritage עלתה לכותרות בתקופה האחרונה לא רק בשל האקזיט המרשים אלא גם כי פעלה בתחום בדיקות הקורונה על מנת לסייע לישראל להתמודד עם המגיפה ולהציל חיים. החברה הפעילה את מעבדת הקורונה הגדולה והמהירה בישראל, זאת בשותפות עם ענקית הגנומיקה הסינית.
בתקופת הקורונה מיי הריטג’ שחררה גם אפליקציה פורצת דרך בשם “דיפ נוסטלגיה”, שמאפשרת להנפיש את פניהם של אנשים המצולמים בתמונות ולהפיק תנועות ומחוות מציאותיות, כאילו צולמו בוידאו. היישום מבוסס על אלגוריתם של למידה עמוקה ואפקט ההנפשה עובד על תמונות בשחור לבן או תמונות בצבע וכמובן על תמונות בשחור לבן שנצבעו ועל תמונות דהויות שצבעיהן שוחזרו באמצעות פיצ’רים של מיי הריטג’. היישום הייחודי מנתח פרטים שונים כמו את מנח הראש וכיוון העיניים ובוחר את מחולל ההנפשה הטוב ביותר ליצירת הנפשות מרגשות של קרובי משפחה ומצולמים. טכנולוגיית הדיפ-פייק של D-ID היא טכנולוגיה חדשנית שמפיחה חיים בתמונות.

מנתונים גנטיים ועד טכנולוגיות מתקדמות

הפעילות הענפה של החברה מטיבה לשקף את הביקוש שיש כיום לקורס Data Science בדגש Machine Learning & Deep Learning with Python. מדען נתונים מתמחה בניתוח הנתונים דרך אלגוריתמים של למידת מכונה, כריית נתונים וחיזוי על מנת לפענח כמו בתחום של מיי הריטג’ את הקשרים המשפחתיים ועוסק בתחומים מתקדמים כפי שבאים לידי ביטוי ביישום החדש של החברה – עיבוד תמונה, זיהוי פנים ווידאו בטכנולוגיות מתקדמות.
רוצים גם אתם להשתלב בתחום המרתק של ניתוח נתונים? שתי הפעילויות של החברה מדגימות את היתרונות של לימודי BI ודאטה סיינס במעורבות בתהליכים מורכבים, ניתוח פרופילים ורשומות DNA וכפי שהחברה מציינת בפרסומיה, אלה מאפשרים לזהות מגמות ספציפיות ולקבל תובנות חדשות ומועילות. החברה מקבלת לשורותיה כשיש משרות פתוחות בעלי ניסיון עם טכנולוגיות מבוססות SQL , ניסיון בעבודה עם תוכניות מסד נתונים מורכבות, בקיאות בפייתון או בשפות תכנות אחרות.
היישום הייחודי של דיפ נוסטלגיה מבית מיי הרטיג’ משקף גם את הביקוש הרב שיש היום בתחום של פיתוח אפליקציות, שתומכות בתוכנות ובפלטפורמות שונות על מנת שמשתמשים יוכלו ליהנות מפיצ’רים מתקדמים תוך שימוש באפליקציות. חפשו קורסים מעשיים שיאפשרו לכם להחל את צעדיכם המקצועיים בתעשיית ההייטק בעקבות פיתוחים ומיזמים מעניינים ואולי בפעם הבאה, גם אתם תיהנו מאקזיט של חברה ישראלית אחרת…

תוכן עניינים

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.