להיות מאסטרים בניהול תשתיות תקשורת בענן

תוכן עניינים

פרויקט נימבוס הממשלתי העלה למודעות את החשיבות של ניהול תשתיות תקשורת בענן.
הפרויקט החל את דרכו בשנת 2019 עם מטרה מרכזית – להעניק אספקת שירותי ענן עבור ממשלת ישראל ובעקבותיו מוקמים בישראל אתרי ענן מקומיים כאלטרנטיבה לשירותי ענן גלובליים.
נימבוס הוא רק דוגמא אחת למעבר לענן ציבורי וחברות וארגונים רבים בוחרים בפלטפורמת ענן שמאפשרת גישה שיתופית למידע אך אינן מעוניינות להיות תלויות בספק ענן אחד.
לכן, הן מאמצות את אסטרטגיית מולטי קלאוד (multi-cloud) – ריבוי עננים. למשל, פתרונות ענן פרטי וענן ציבורי.
הסיבה שאסטרטגיית מולטי קלאוד (ריבוי ענן) הפכה לנפוצה יותר היא כדי להימנע מתלות בספק ענן אחד ולהפחית את הסיכונים של כשלים בחומרה או של שימוש באפליקציות לא מורשות בהן עובדים משתמשים לעיתים כשאין למחלקת ה-IT בקרה על כך – מה שנקרא Shadow IT. סיטואציה המתארת צוותים המשתמשים בתוכנות ללא פיקוח מהארגון שעלולות לסכן את שכבת האבטחה.
ארגונים רבים מתבססים היום בסביבת העבודה המורכבת והמסועפת על מודל ענן היברידי – שילוב בין ענן פרטי לענן ציבורי כאשר הענן הפרטי יעיל, לדוגמא, בשמירת נהלי ותקני אבטחה בעוד הענן הציבורי יעיל, למשל, במקרים של חלוקת עומס עבודה ותעבורה טובה יותר.

מהם היתרונות של מולטי קלאוד?

מולטי קלאוד מוכיח את עצמו שוב ושוב כיעיל ורווחי לארגון מבחינת מהירות, ביצועים, גמישות ומיטוב עלויות.
עם כל האפשרויות הקיימות, ארגונים יכולים לבחור היום את הפתרונות הנכונים עבורם וליהנות מאבטחה גבוהה במיוחד.
פריסת המולטי קלאוד מאפשרת גם להשתמש בענן אחד כגיבוי לענן אחר ולעבוד עם מספר ספקים ללא תלות בספק אחד. כבר אין צורך בניהול חדרי שרתים וניתן להקים סביבת עבודה חדשה בצורה מהירה, מהיום למחר, שעונה על הדינאמיות בעידן הנוכחי, במיוחד עבור ארגונים גלובליים.
הגישה לענן נעשית נוחה יותר וישנו גם חיסכון בעלויות, כי ניתן כל פעם מחדש לשפר עמדות מול ספקים ולבחור את הספק המשתלם ביותר.
מההיבט של אבטחת מידע, כאשר מפזרים סיכונים יש פחות פוטנציאל וחשש מפני מצב של אובדן נתונים והשבתה, כי גם אם חלה תקלה אצל ספק ענן אחד – יש גישה לנתונים וגיבוי של הנתונים אצל הספק השני.
שימוש בריבוי עננים גם מאפשר גישה מהירה יותר כי כאשר תלויים בספק אחד יתכנו עומסים ועיכובים.

כיצד הקריירה שלכם קשורה למולטי קלאוד?

ההחלטה האסטרטגית של ארגונים רבים לעבור לארכיטקטורה מרובת ענן העלתה את הביקוש לניהול תשתיות תקשורת בענן. תפקיד מרתק במסגרתו תוכלו לנהל תשתיות ענן מסוגים שונים. ניהול תשתיות תקשורת בענן מקנה שליטה בכל משאבי הארגון השונים ולכן, אנשי IT היום צריכים להכיר את הנושא לעומק.
אנשי מקצוע בתחום תשתיות ענן מבינים בכל מה שקשור לייסוד סביבת ענן, אינטגרציות, מערכות, ניהול משתמשים והינם בעלי ידע מגוון בניהול תשתיות ענן.
קורס ניהול רשתות במכללת ג’ון ברייס, שתמיד מציעה את הקורסים הכי עדכניים בתעשייה עם נבחרת מרצים מובילה ומחלקת השמה שמסייעת לבוגרים גם לאחר הלימודים, מיועד לבעלי ידע טכני בסיסי שרוצים להיכנס לניהול רשתות תקשורת בעולם המולטי קלאוד.
הקורס מקנה יתרון תחרותי לבוגרים בכך שהוא מתמקד בתשתיות ענן, כולל כלים בהטמעת תשתיות SaaS,IaaS ו- PaaS ((Microsoft Office 365 ולימוד מודול אבטחת מידע, מודול לינוקס ועוד ופרויקטים מעשיים המבוססים על סביבות הלימוד בקורס.
ההזדמנויות התעסוקתיות בסיום הקורס רבות כולל עבודה בניהול רשתות, ניהול תשתיות, קלאוד אדמיניסטרטור, הלפ דסק ארגוני וניתן להשתלב במגוון רחב של חברות וארגונים, ליהנות ממשכורת מתגמלת, תנאים נוחים וג’וב מרתק.

תוכן עניינים

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.