אל תתנו לתוצאות שליליות במנוע החיפוש להכתים את המוניטין שלכם. כולם היום "עושים גוגל" ומושפעים ביקורות וחוות דעת, אפילו אם נכתבו על מקור לא אמין בעליל. מה עושים? ניהול מוניטין. מדובר באחת הנישות החשובות בעולם קידום האתרים. ORM – Online Reputation Management.
המטרה היא להעלות אזכורים חיוביים שיעפילו על פני האזכורים השליליים, כך שמי שיחפש להבא ייפגש לפני הכל בתוצאות מחמיאות.
איך יוצרים תדמית וירטואלית חיובית?
נתחיל ביצירת תוצאות חיוביות ונעבור לדחיקת השליליות – תהליך אופטימיזציה כולל למוניטין המקוון שלכם. על מנת שתוכלו לקבל את המוניטין בידיים שלכם, ראו שהאלגוריתם למעשה מעלה תוצאות מדויקות ככל שניתן. כלומר, השם שלכם כפי שהוא נכתב, לעיתים עם כתובת המגורים, מקצוע וכדומה ולפני הכל, עולות תוצאות מאתרים חזקים. לכן, כדאי לחזק את הנוכחות האינטרנטית שלכם קודם כל בפלטפורמות פופולאריות.
למשל, להעלות פרופיל מחמיא בפייסבוק ולהפוך לציבורי פוסטים שעוסקים בהצלחות שלכם. להעלות גם דף עסקי בו ניתנת לאנשים אפשרות להעלות חוות דעת חיוביות עליכם כאשר חשוב שתבצעו בקרת איכות על מה עולה, כדי לא לאפשר פתח שוב לחוות דעת שליליות. פרופיל בלינקדאין אף הוא זוכה לחשיפה משמעותית: כדאי שתזינו בפרופיל את קורות החיים ותבקשו מאחרים המלצות על מנת שהפרופיל שלכם יעוטר בהמלצות ותקפידו על העלאה של פוסטים ומאמרים מקצועיים לבלוג. חשוב שתהיה קורלציה בין התוכן שאתם מעלים לבלוג או אתר ספציפי לאופי שלו. למשל, בלינקדאין נהוג להעלות תכנים מקצועיים ופורמליים בעוד הפייסבוק מתאים לתכנים יותר חווייתיים.
אסטרטגיית ניהול מוניטין כבר יש לכם?
לרוב יש הבדל בין פרופיל של אדם פרטי לפרופיל חברה. אם מדובר בחברה שאתם רוצים לחזק, תמיד כדאי לשקול העלאת סרטוני תדמית מחמיאים ליוטיוב וחברות מסוימות, שעומדות בסטנדרטים, אפילו יקבלו אישור לערך בוויקיפדיה. ערך זה יכול להיות עוגן משמעותי להצבת עובדות וחיזוק האמינות בשטח, כי וויקיפדיה נתפסת כמקור מידע אמין במיוחד היות והערכים עוברים בקרת איכות.
בכל מקרה, מומלץ לצאת לקראת תהליך ניהול מוניטין באינטרנט עם אסטרטגיה ברורה של מה חשוב לכם שיעלה בהקשת השם שלכם ולפי זה, לכתוב מאמרים, פוסטים, להעלות מכתבי המלצה וכל חומר טקסטואלי או גרפי לבלוגים, אתרים, אינדקסים שיוכל להאיר אתכם באור החיובי בו אתם מעוניינים. כמובן שאפשר גם להקים פרופילים פיקטיביים שיוכלו להגיב תגובות חיוביות ולחזק פוסטים שתרצו שיהיו בקדמת הבמה.
טעויות בניהול המוניטין המקוון
ועכשיו מה לא לעשות, כדי לא לקדם בטעות תוצאות שליליות בעת ניהול מוניטין ברשת: במידה ויש תגובה שלילית כלפיכם, אל תגיבו כדי לא להקפיץ את הפוסט ולחזק את הנוכחות שלו.
כאשר מתייחסים מכוונים את תשומת הלב לביקורות שליליות במקום לחיוביות. מצד שני, יש כאן דילמה, כי עסק שמתעלם מביקורות שליליות נתפס בצורה שלילית ולכן, הגיבו רק למה שנראה לכם שאפשר לפתור בכיתוב או במסר ממוקד ומקצועי – כמו טיפלנו בפנייתך, להמשך פרטים צור קשר עם שירות לקוחות והתכתבו בפרטי על מנת שההתכתבות, במידה ותגיע לפסים בעייתיים, לא תיראה לעיני כולם.
כמובן שתמיד אפשר גם לפנות למקור שאחראי על הביקורת השלילית ולבקש ממנו להסיר אותה.
כלים וטכניקות לניטור וניהול המוניטין
קיימים כלים מתקדמים לניטור התוצאות שיעזרו לכם במשימה של ניהול מוניטין האינטרנט שלכם.
גוגל התראות הוא הכלי הפשוט ביותר לתפעול. כל שצריך זה להקיש פנימה ביטוי או את השם שלכם ולקבל מיד התראות שעלו בהקשר שלו וכך גם תמיד תוכלו להיות עם היד על הדופק על אזכורים עתידיים. כלי נוסף הוא Trackur דרכו אפשר לנטר אזכורים בכל הרשתות החבריות בו זמנית. קיים אפילו כלי לניהול מוניטין שמתאים למי שעוסק בתחום הרפואי – Reputation Health. כלי פופולארי נוסף הוא – review ninja, שמציג את התוצאות בקידום האורגני, ביקורות, מעקב אחרי העסק באתרים, מדידת חוויית לקוח ועוד.
חלק בלתי נפרד מהעבודה על ניהול המוניטין היא יחסי ציבור – פנייה יזומה לכותבי תוכן ולכתבים בפורטלים ואתרי אינטרנט על מנת שיכתבו באתרים הבולטים כתבות חיוביות בדרכים יצירתיות שיעניינו את הציבור. ככל שיש יותר ביקורות חיוביות, בין אם הן ביקורות יזומות של תוכן שיווקי או ביקורות אותנטיות לחלוטין, התדמית המתקבלת היא טובה באופן כללי.
במסגרת קורס קידום אתרים תוכלו ללמוד את רזי ניהול המוניטין כמו למשל: אופטימיזציה ומחקר של מילות מפתח וביטויים רלבנטיים יחד עם יצירת קישורים חיוביים לצורך הדחקת הקישורים השליליים. עבור רבים, במיוחד פוליטיקאים ואנשי עסקים, מדובר בתחום שהוא גלגל הצלה ממש וכמובן שניתן לרתום את קידום האתר שלכם לצורך קידום תדמית חיובית.