בדיקות חדירה בחברה

בדיקות חדירה בחברה

בעידן בו מתרבים איומי הסייבר, ארגונים רבים משקיעים מאמצים ומשאבים בהיערכות מקדימה  למתקפת סייבר אפשרית. כדי לבחון את נקודות התורפה, ליקויים ופרצות במערכות האבטחה, מתקיימות בדיקות חדירה (Penetration testing) המדמות מתקפה על מערכות המחשוב. בדיקות אלה מכונות גם "מבחן העט".
התוקפים מנסים לחשוף את הבעיות הפוטנציאליות והסכנות האפשריות והכשלים, כדי להעריך את החוסן של המערכות והצוותים ולצורך כך, הם משתמשים בטכניקות מתוחכמות ובכלים מתקדמים בהם משתמשים האקרים כמו החדרת תוכניות זדוניות, הנדסה חברתית ועוד.
מבדקי החדירה מבוססים על אסטרטגיה שכוללת, בין היתר, מטרות ויעדי בדיקה, ביצוע שילוב בין בדיקות שונות להשגת גישה וניתוח הנתונים, זאת על מנת שהארגון ידע מהן ההפרות ובאילו פגמים לטפל וכיצד לייעל את מדיניות האבטחה.
בדיקות חדירה הן תהליך חשוב שיכול לשקף לארגון סכנות רבות ולמנוע מבעדו להגיע למצבי חולשה, אך חשוב לנהל נכון את הבדיקות ולהפקיד אותן בידי מגני סייבר מומחים היות וטעויות בתהליכי הבדיקות עלולות חבל ביכולת האבטחה של הארגון ולהעמיק את הסיכונים.

טכניקות ישנות וכלים לא מאושרים

אחת השגיאות הנפוצות בביצוע בדיקות חדירה קשורה לשימוש לא מקצועי בטכניקות חדירה ישנות שאינן בהכרח יחשפו את החולשות של הארגונים במיוחד נוכח העובדה שהאקרים מאמצים טכניקות חדשניות. יש לעדכן כל עת את טכניקות הבדיקה בהן משתמשים.
בנוסף, שימוש בכלים לא מאושרים שניתנים להורדה ואינם בהכרח יעילים עלול לפגוע במערך האבטחה ורצוי להשתמש בכלים מאושרים ועדכניים המתאימים לזיהוי חולשות אבטחה.
כיום ישנם כלי אוטומציה המבוססים גם על בינה מלאכותית שכאשר הם מופעלים על ידי מומחים ניתן להגיע באמצעותם לממצאים משמעותיים וזו הסיבה שההמלצה היא לשלב בין בדיקות אוטומטיות לבדיקות ידניות כדי להגיע לתובנות.

ביצוע בדיקות חדירה בתדירות נמוכה

יש ארגונים שמתייחסים לבדיקות חדירה כפרויקט חד פעמי או חד שנתי ועלולים לגלות שבדיקה יחידה אינה יעילה היות והיא רלבנטית לזמן שבו היא התקיימה ולא בהכרח להמשך הדרך.
לכן, יש לקיים מבחני חדירה מתמשכים ועקביים ובמיוחד כשצפויים שינויים מערכתיים. בנוסף, יש לכלול מגוון סוגים של בדיקות על מנת להכיר את כלל החולשות וחשוב לוודא שמתבצעות בפועל בדיקות יסודיות ומקיפות כמו למשל, לגילוי כיצד האקרים עשויים לנצל את הפגיעות שזוהתה בבדיקה.

דיווחים לא אמינים על תוצאות הבדיקה

חשוב להפיק מכל סשן של בדיקה גם דוח ברור ואמין, כי דיווח שגוי עשוי לבלבל ולהוביל לכך שיטופלו דברים שאינם קריטיים בעוד נקודות חולשה קריטיות יוותרו ללא מענה.
לצורך הבדיקות יש לפנות לגורם מקצועי המיומן בביצוע בדיקות חדירה ויוכל לעמוד על ההשפעות ההרסניות הפוטנציאליות וגם לייעץ כיצד לתקן את הבעיות באמצעות ביסוס אסטרטגיה פרקטית.
כלי בדיקה כשלעצמם אינם מספקים ויש צורך באיש מקצוע מיומן שידע גם להפיק תובנות קונקרטיות מביצוע הבדיקות ולייצר דוח רלבנטי לארגון.
ניתן לפנות לצד ג' על מנת לבצע את הבדיקות, אבל חשוב לבחור חברה המתמחה בתחום המעסיקה מקצועני סייבר שזו עבודתם או להחזיק צוות סייבר בתוך הארגון, שיידע לערוך את הבדיקות ולנתח את הממצאים ומתוך היכרותו עם הארגון – גם לייצר את השינויים הנדרשים ופתרונות לתיקון המצב.
על הבודקים להבטיח במהלך הבדיקות שהם לא מותירים את מערכת האבטחה פגומה ושהם יוצאים מהבדיקות עם מידע ממשי, שאכן יוכל לסייע לארגון לאבטח את עצמו הדרך הטובה ביותר.
במסגרת קורס סייבר בג'ון ברייס תלמדו את כל הכלים והטכניקות הדרושים לביצוע בדיקות חדירה  בכל סוגי הארגונים הן הפיננסיים והן הטכנולוגיים, שירותי הבריאות ועוד וכיצד לנהל אותן בדרך המקצועית ביותר.

 

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.

בודק...