עולם התכנות מפגיש את המתכנתים עם מגוון שפות תכנות כמו פסקל, JAVA ושפת C. בשנים האחרונות גובר הביקוש לשפת התכנות פייתון (Python) שנחשבת לפופולארית במיוחד ובצדק.
זוהי שפת תכנות דינאמית ברמה גבוהה בת פחות צעדים בהשוואה לשפות תכנות כמו JAVA או שפת C.
Python היא שפה צעירה ביחס לשפת פסקל (שתחילתה בשנות ה-70 של המאה ה-20) והיא נוסדה בשנת 1991. כיום עם האצת התחום של machine learning היא מככבת בין השפות המבוקשות בתחום הפיתוח והנתונים במיוחד בעידן ה-BIG DATA.
אז מה יש בשפת פייתון שהפך אותה לכה אהודה ובאילו תחומים יכולים להשתלב המפתחים בפייתון?
עצמאית, גמישה ומתאימה לפרויקטים שיתופיים
נתחיל בהכרות זריזה עם המאפיינים הבולטים של השפה: פייתון היא שפת קוד פתוח מונחית עצמים, וככזאת היא גמישה מאוד, מתאימה לשימוש חופשי ולהפצה, לרבות למטרות מסחריות.
זו שפה ברמה גבוהה, אך קלה יחסית ללמידה ויש שטוענים שהיא השפה האינטואיטיבית ביותר ללמידה. אפילו אם אתם מתחילים קורס תכנות ואינכם עוד מתכנתים מיומנים, זו שפה שנחשבת אידיאלית למתחילים וכן לבניית אב טיפוס.
הפופולאריות סביב פייתון יצרה סביבה קהילה רבה ושוקקת חיים של מפתחים בכל העולם, כך שיש עם מי להתייעץ בתהליכי הפיתוח וממי לקבל תמיכה והקהילה שוקדת נון סטופ על שיפור הפונקציונאליות של השפה.
היתרון הבולט של השפה בעיני רבים הוא הנוכחות של מודולים צד שלישי שהופכים אותה לשפה שמסוגלת לתקשר עם רוב השפות והפלטפורמות ובין היתר, היא נתמכת על ידי לינוקס, Windows ו- MacOS. היא נחשבת גם כשפה מצוינת ליצירת יישומים שיתופיים כאשר מעורבים בתהליך או בפרויקט מספר מפתחים. כמו כן, היא מספקת ספריית תמיכה נרחבת לצורך הרחבות.
המפתחים בפייתון יספרו לכם שיש לה מבני נתונים ידידותיים מאוד למשתמש ועל פרודקטיביות מרשימה למדי.
בעבר פייתון נחשבה איטית בהשוואה ל-JAVA (ואם למדתם קורס JAVA בוודאי תדעו זאת), אבל בשילוב עם פלטפורמת Anaconda פיצתה על כך.
חברות רבות אימצו את פייתון בתהליכי התכנות והפיתוח כמו אינסטגרם, גוגל, פינטרסט ונוקיה. למעשה, מרבית הפלטפורמות לכריית נתונים וביג דאטה מסתמכות על פייתון, וזו הסיבה שמי שלומד את השפה יכול להתפתח בהמשך לתפקידים נחשקים כמו מדען נתונים וזו שפה שנלמדת גם במסגרת קורס data science.
מה הקשר בין פייתון ללמידת מכונה?
למעשה, כל מי שרוצה לעסוק בתחום הבינה המלאכותית פונה ללימודי פייתון, השפה המרכזית בפיתוחים לבינה מלאכותית ולמידת מכונה. פייתון נחשבת לשפה מצוינת לצורך ניתוח נתונים וויזואליזציה, ראייה ממוחשבת ועוד בשל התכונות החיוביות כמו קוד אמין, עקביות ויציבות, שיתוף הפעולה שאפשרי עם פייתון בין מספר מפתחים וכדומה.
הקוד תמציתי וקריא והפשטות של השפה מהווה תשתית טובה לתהליכי העבודה של פיתוח אלגוריתמים מורכבים בלמידת מכונה ובינה מלאכותית.
קיימות חבילות שרלבנטיות לעיבוד נתונים באמצעות פייתון כמו SciPy למחשוב מתקדם ו-NumPy לניתוח נתונים ביצועים גבוהים.
ניתן לשלב פייתון עם שפות אחרות והיופי הוא שהגמישות של השפה מפחית את הסיכוי לטעויות וניתן ליישם שינויים במהירות ולראות תוצאות בהקדם.
אפילו האקרים משתמשים בפייתון
שפת פייתון פופולארית ללימוד גם למי שמתעתד לעבוד באבטחת מידע וסייבר סקיורטי. למעשה, מדוח של חברת הסייבר הישראלית Imperva , השפה הפופולארית בקרב האקרים היא פייתון ולכן, כדי לנטר מתקפות ולמנוע אותן חשוב להכיר את השפה על בוריה. שפת פיתוח זו פופולארית מאוד בקרב מפתחים, ומסקר שבוצע על ידי חברת HackerRank עולה שרוב המפתחים מעדיפים לפתח בשפת פייתון והיא גם דורגה במקום השני מבין השפות שמפתחים מתכננים ללמוד בקרוב.
מפייתון ועד הובלת פרויקטים מורכבים
הדרך לקריירה בפייתון מתחילה במסגרת קורס תכנות. לימודי פייתון מעניקים את הכלים לפיתוח בפייתון ועיבוד נתונים באמצעות השפה למגוון פרויקטים. מתכנתי פייתון משתלבים בשלל חברות כמו חברות גיימינג, חברות ביטוח, הייטק ועוד ויכולים עם הזמן וצבירת ניסיון להוביל פרויקטים מקצה לקצה, להשתלב במחלקות ביג דאטה, פיתוח אוטומציה וקבוצות סייבר.
הלימודים כוללים הכרות ועבודה עם השפה, Django , תכנון תשתית אוטומציה ועוד מידע וכלים שיאפשרו לכם להתקדם עם פייתון לאיזה אפיק שתרצו ויש גם קורסים מתקדמים למפתחי פייתון שרוצים למקסם את הפעילות.