קורס QA מומלץ וקריירה בתחום בדיקות התוכנה

תוכן עניינים

תפקידם של מקצועני (QA (Quality Assurance חשוב מאוד להצלחת התוכנה בשוק, כיוון שהם יודעים כיצד להתמודד עם תקלות שונות ומוודאים שהתוכנה ברמה גבוהה לפי הסטנדרטים המבוקשים במסגרת תהליך בדיקה קפדני שנעשה לפני שיווק ומכירת התוכנה ללקוחות. אנשי QA הם אנשי מפתח בפרויקטים, הם אלה שמוסמכים למדוד את איכות התוכנה, לנהל את בקרת האיכות, לכתוב תסריטי בדיקה, לבצע בדיקות, לקשר בין מערכות ולספק תמיכה בעת הצורך. מדובר בתפקיד מאתגר, דינאמי ומבוקש.

למי מתאים קורס QA

כדי להשתלב בתפקידי QA יש לעבור קורס הכשרה מקצועי, היתרון הבולט של קורס QA הוא שתנאי הקבלה בסיסיים באופן יחסי למקצועות אחרים בהייטק. אמנם יש יתרון לבעלי רקע טכני / אקדמי אבל ניתן להצליח ולסיים את הקורס ולהשתלב בהייטק גם ללא רקע טכנולוגי זה או אחר. הקורס מתאים לכל מי שמחפש הכשרה טכנולוגית מהירה או למי שמעוניין לבצע הסבה מקצועית או הסבה לאקדמאים המעוניינים להתמקד לאחר תואר אקדמי בתחום ספציפי כמו בדיקת תוכנה.
קורס ההסבה לבדיקות של ג’ון ברייס הדרכה בנוי כך שהוא מכיל בתוכו מגוון רחב של טכנולוגיות וכלים הקשורים לעולם בדיקות התוכנה. בהתאם לכך יכול כל משתתף למצוא לעצמו את העולם הטכנולוגי המתאים לו ביותר, אם בדיקות ידניות אם בדיקות אוטומציה, בדיקות למובייל ואף בדיקות עומסים וביצועים.
ישנם עובדי הייטק רבים שהחלו בתפקידי בדיקת תוכנה והתקדמו לעבודות פיתוח וניהול שונות. הענף מתגמל מאוד ומקצועני QA נהנים מתנאים טובים ומשכורות יפות ויכולים להשתלב בארגונים רבים.

מה לחפש בקורס QA מומלץ?

יש מבחר קורסי בדיקת תוכנה בשוק, וחשוב ללמוד את הקורס המקיף והמקצועי ביותר, כדי להגביר את הסיכויים לקבל עבודה בתעשיית ההייטק. לפניכם מספר פרמטרים שחשוב למצוא בקורס QA:

הכנה לבחינת ההסמכה – כמו בכל קורס, מומלץ שהתעודה תהיה מוכרת בשוק אך גם שהקורס יסייע לכם לעבור בהצלחה את מבחני ההסמכה. ב- QA מדובר בהכנה לקראת הסמכת ISTQB הרחבה והמוכרת ביותר בתום בדיקות התוכנה. כשמקבלים הסמכה זו ניתן לעבוד כבודקי תוכנה בכל החברות הן בארץ ובן בעולם כיוון שמדובר בהסכמה בינלאומית.

מגוון סוגי הבדיקות – מומלץ לוודא שהקורס מכין אתכם לבדיקות תוכנה ידניות ולבדיקות תוכנה אוטומטיות כיוון שכיום נוהגים להשתמש במגוון בדיקות בתהליך בקרת איכות. כלים ותחומים אותם לומדים בקורס בדיקות web, בדיקות מובייל, בדיקות פונקציונאליות ועוד.

צוות הוראה וסביבת ההוראה – בדקו מי מעביר ומלמד במהלך קורס. חשוב שיהיה סגל מקצועי מנוסה ומקצועי שמגיע מהתחום. חשוב גם שבקורס יועבר בתנאים סביבתיים הולמים שתוכננו בקפידה לחוויית למידה טכנולוגית אמתית כגון כיתות מחשבים מתוחזקות ברמה גבוהה, תוכנות לימוד ומעבדות עם רישוי מתאים ותמיכה מתאימה.

דגש מעשי – הבטחת איכות הוא תחום מאתגר וחשוב מאוד להכיר את מתודולוגיות הבדיקה ואת מגוון הכלים הנדרשים כדי לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. חשוב לוודא שהידע יועבר בצורה ידידותית ועם זאת פרקטית, שהקורס יכלול משימות ותרגילים רבים שיאפשרו לכם ליישם את החומר הנלמד. יתרון בולט נוסף הוא שטאקט בדיקות, מובילת שוק הבדיקות בישראל מלווה את הקורס מהפן הקורס ולמצטייני הקורס מוצע להצטרף למומחי הבדיקות של החברה.

QA, או הבטחת איכות (Quality Assurance), הוא תחום שמטרתו להבטיח שמוצר או שירות עומדים בדרישות ובסטנדרטים מוגדרים. בתחום התוכנה, אנשי QA מוודאים שהמוצרים תוכנה פועלים כמצופה, נטולי תקלות ומשיבים על הדרישות של הלקוחות והמשתמשים. QA מהווה חלק בלתי נפרד מתהליך הפיתוח ומבטיח שהתוכנה תהיה נקייה מתקלות ותפעל בצורה תקינה ויעילה.

זהו תהליך שיטתי ומובנה הכולל מגוון פעילויות שמטרתן לזהות ולתקן בעיות פוטנציאליות במוצר עוד לפני שהוא מגיע ללקוחות. תהליך זה כולל בדיקות שונות המתקיימות בכל שלבי הפיתוח – משלב התכנון ועד להשקה ולתחזוקה השוטפת. אנשי QA משתמשים בשיטות בדיקה מגוונות כמו בדיקות ידניות ואוטומטיות כדי לוודא שהתוכנה פועלת בצורה אמינה ועומדת בדרישות הפונקציונליות והלא פונקציונליות.

מה עושה איש QA?

איש QA עוסק בבדיקות תוכנה כדי לזהות תקלות ובאגים בתוכנות שונות ולוודא שהתוכנה פועלת בצורה תקינה. תפקידיו כוללים:

  • תכנון בדיקות: יצירת תהליכי בדיקה מפורטים בהתאם לדרישות המוצר.
  • ביצוע בדיקות: הרצת בדיקות ידניות ואוטומטיות לזיהוי בעיות בתוכנה.
  • תיעוד בעיות: תיעוד תקלות בצורה מפורטת כדי לאפשר למפתחים לתקן אותן בקלות.
  • מעקב אחרי תקלות: מעקב אחרי תיקון התקלות וביצוע בדיקות נוספות לוודא שהן נפתרו.
  • שיפור מתמיד: עבודה עם צוותי פיתוח לשיפור תהליכי העבודה והבדיקות.

יתרונות הקריירה ב-QA

ישנם מגוון יתרונות למה כדאי להיכנס לתחום של QA, ריכזנו עבורכם כמה יתרונות מרכזיים:

  1. ביקוש גבוה: ישנו ביקוש גבוה לאנשי QA בשוק העבודה, בשל הצורך ההולך וגובר בהבטחת איכות תוכנה.
  2. תפקיד מגוון ומאתגר: העבודה כוללת התמודדות עם אתגרים טכניים ופתרון בעיות מורכבות.
  3. תרומה ישירה לאיכות המוצר: איש ה-QA משפיע ישירות על איכות המוצר ושביעות הרצון של הלקוחות.
  4. הזדמנויות קידום: קיימות אפשרויות רבות להתקדם לתפקידים בכירים יותר בתחום הבדיקות או המעבר לתחומים קרובים כמו פיתוח תוכנה או ניהול פרויקטים.
  5. שכר: שכר של איש QA מתחיל נע בדרך כלל בטווח של 10,000-15,000 שקלים לחודש. עם צבירת ניסיון והתמקצעות, השכר יכול לעלות משמעותית, כאשר אנשי QA עם ניסיון של מספר שנים יכולים להגיע לשכר של 20,000 שקלים לחודש ואף יותר.

קורס QA

איך משתלבים בתחום?

כדי להיכנס לתחום ה-QA, חשוב להתחיל ברכישת ידע טכני בסיסי כמו תכנות, מבני נתונים ואלגוריתמים, ניתן לעשות זאת באמצעות קורס מקצועי. כדאי לבחור במכללת ג’ון ברייס ללימודי הייטק, שמציעה הכשרה מקצועית מקיפה בתחום. במסגרת הקורס תלמדו את כל מה שחשוב על מנת להשתלב בתחום כולל התמקצעות בשיטות בדיקה נפוצות, שליטה בכלי בדיקה ידניים ואוטומטיים, ניהול תהליכי עבודה ובדיקות גם בעולמות האינטרנט והמובייל. בין היתר: כתיבת תסריטי בדיקות, הכנת תהליכי בדיקה, ביצוע בדיקות, תיעוד בדיקות ועוד.

בנוסף, צבירת ניסיון מעשי היא קריטית ולכן כדאי להשתתף בפרויקטים קטנים, שמאפשרים להתנסות בתהליכי בדיקה אמיתיים ולבנות תיק עבודות. פיתוח מיומנויות רכות כגון עבודה בצוות, פתרון בעיות ותקשורת בין אישית תורם גם הוא להצלחה בתחום. כדי להתחיל לעבוד, מומלץ לחפש משרות ג’וניור או משרות התמחות בחברות טכנולוגיה, להכין קורות חיים מותאמים ולהשתתף בראיונות עבודה תוך הצגת היכולות והניסיון שנצברו.

לסיכום, קריירה ב-QA מציעה הזדמנות לעבודה מרתקת במיוחד בתחום הטכנולוגיה. התפקיד כולל מגוון רחב של פעילויות מאתגרות ותורם ישירות לאיכות המוצרים. עם הביקוש הגבוה לאנשי QA והאפשרויות הרבות להתקדם בתחום, זוהי דרך מצוינת לפיתוח קריירה ענפה ומתגמלת. באמצעות לימוד, הכשרה וניסיון מעשי, כל אחד יכול להיכנס לתחום ה-QA וליהנות מהיתרונות הרבים שהוא מציע.

אז למה אתם מחכים? השאירו פרטים בעמוד קורס QA >>

תוכן עניינים

קורס פייתון

2025 זו השנה שלך להיכנס להייטק

שוק העבודה הגלובלי עובר שינויים דרמטיים. מצד אחד, תחומים מסורתיים כמו קופאים, טלרים ועובדים אדמיניסטרטיביים הולכים ונעלמים. מצד שני, תחומים טכנולוגיים פורחים ומייצרים הזדמנויות חדשות.

קרא עוד »