לקחת חלק בהצלחה של עולם התוכנה

תוכן עניינים

אחד השלבים החשובים בתהליך בדרך לפיתוח תוכנה הוא ביצוע בדיקות התוכנה המקדימות, תהליך שחייב להיעשות על ידי אנשי מקצוע שעברו הכשרה מקיפה בנושא. אלה אחראים על בחינת התוכנה בהשוואה לכל הגורמים המעורבים מהלקוחות דרך התקציב ועד לוחות הזמנים. הנה מה שחשוב שתדעו על אחד המקצועות המרתקים והחשובים כיום בעולם ההייטק. – בודקי תוכנה.

בודקי תוכנה: כל מה שחשוב לדעת

בדיקת תוכנה הוא מקצוע שהחשיבות שלו מכרעת. הבדיקות של אנשי המקצוע מהוות חלק בלתי נפרד מהליך היציאה של כל תוכנה לשווקים. הבודקים למעשה לוקחים חלק במשהו גדול מאד, עוד בטרם הוא רואה אור, ומהווים שותפים מלאים להליך הטכנולוגי. התפקיד של בודקי התוכנה הוא להיות ה”עיניים” מאחורי הקלעים, לבחון כל היבט והיבט בתוכנה ולראות אם היא מבצעת את התפקיד שלשמו היא אמורה להיות מפותחת בצורה הטובה ביותר. לצורך השלמת המשימה, עובדים בודקי התוכנה עם אנשי מקצוע בתחום, ומקבלים אחריות חשובה מאד: הם אלה שמעניקים את ה-OK הסופי לפני שהתוכנה יוצאת לשוק. מכאן, שזהו תפקיד שלא טומן בחובו רק אחריות, אלא גם גאווה גדולה לאחר מכן, כאשר התוכנה שסייעו בפיתוחה יוצאת לשוק. יש לציין כי יש הבדל בין QA, הליך בדיקה הנעשה עוד בשלבי הפיתוח, לבין QC – בדיקות הנעשות בסיום הליך פיתוח התוכנה, במטרה לאתר תקלות שונות במוצר שכבר קיים.

על מנת שבודקי התוכנה יוכלו לעשות את עבודתם נאמנה, הם זקוקים לידע תיאורטי נרחב, אותו הם מקבלים בלימודים מקיפים בתחום. בין הנושאים שבודקי התוכנה חייבים להכיר אפשר למנות בסיסי נתונים, שפות תוכנה, ניתוח מערכות, שיטות שונות לפיתוח ולבדיקת תוכנה ועוד. חלק ניכר מתחומי הלימוד הם בתחום של הבטחת איכות, כשרשימת הנושאים כאן רחבה לא פחות: תקני איכות, אימות איכות, מערכות מדידה המהוות חלק ממערך הבטחת האיכות, ציוד לבחינת טיב האיכות ועוד. הלומד, בהמשך לכך, נחשף לפלטפורמות השונות שעשויים לתכנן עבורן תוכנות, דוגמת מחשבים, אתרי אינטרנט או טלפונים חכמים.

 

המטרה: שילוב בין פרקטיקה לתיאוריה

לימודי בדיקות תוכנה מקדימות, כאמור, הם מהמעניינים ביותר בנוף ההייטק כיום. הלימודים עצמם נחשבים למאתגרים, וזוכים לפופולאריות גם בשל השילוב המיטבי הנעשה בהם בין הפן התיאורטי לפן המעשי. הלימודים, בהמשך לכך, משלבים הרצאות פרונטליות עם סדנאות מעשיות, או אפילו ביצוע של פרויקטים מונחים. המטרה היא להעניק ללומדים את כל הכלים שיאפשרו להם לשמש בודקי תוכנה מן המניין עם סיומם של הלימודים. זו הסיבה בגינה הלימודים לרוב הם במסגרת של קורס מקצועי או לימודי תעודה, ולא בהכרח במתכונת של לימודים אקדמיים מלאים.

באופן לא מפתיע, מרבית תוכניות הלימודים בתחום כוללות פרוייקט סיום, במסגרתו הסטודנטים מנתחים תוכנה מ-א’ ועד ת’, על כל שלבי הבדיקות. הם מריצים את הבדיקות הנדרשות, מדווחים על תקלות או “באגים” וכותבים את דו”ח הסיכום, שמטרתו להכריע בשאלה משמעותית אחרת: האם התוכנה, במתכונתה הנוכחית, יכולה לצאת לשוק, או שמא יש צורך בחזרה שלה למחשבי המפתחים, לביצוע שינויים נקודתיים?
יתרון משמעותי של הלימודים נוגע לימים שאחרי סיומם, כאשר לא מעט דלתות מקצועיות נפתחות בפני הבוגרים הטריים של הקורס. הם יכולים להתקבל לתפקידים חיוניים בחברות הייטק, תוכנה, מובייל ועוד, ולקחת חלק בתכנון ובפיתוח תוכנות שישפיעו על החיים של מיליונים.

תוכן עניינים

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.