בראיון ל”אנשים ומחשבים” ציין עופר אזולאי, מנכ”ל וריטאס ישראל שארגונים בישראל נופלים בשנת 2019 למתקפת סייבר מדי 14 שניות ודיווח שהגידול השנתי במתקפות עומד על 300%. איומי הסייבר בישראל אינם נחלתם הבלעדית של חברות הייטק וכל ארגון מכל סוג ובכל ענף חשוף לאיומים. המפקחת על הבנקים חדוה בר בדו”ח השנתי של הפיקוח על הבנקים, כפי שהתפרסם על ידי מגזין דה מרקר, מצטטת סקר שנערך בקרב נושאי משרה בכירים בבנקים וחברות האשראי, ובו דירגו 90% מהמשתתפים את איומי הסייבר כאיום הגדול ביותר עבורם.
לא פלא אם כך שרבים בוחרים קורס סייבר כמסלול קריירה להשתלבות בתפקידי אבטחת מידע בתוך הארגון או כספקים חיצוניים להענקת שירותים בתחום. הביקוש למשרות בענף הסייבר בעלייה מתמדת והמשכורות מתגמלות. בשנת 2019 ארגונים רבים עשו מאמצים כדי לשדרג ולקחת צעד אחד קדימה את אבטחת המידע. רכבת ישראל, לדוגמא, השיקה מרכז לניטור מתקפות לזיהוי איומים להבטחת בטיחות המערכות והרכבות.
מיזמים פורצי דרך
במדינת ישראל פועלות חברות סייבר רבות וכן סטארט אפים המפתחים מוצרים חדשניים לצרכי אבטחת מידע. בין הכוכבים העולים ניתן לציין את CYBEREASON, שפיתחה פלטפורמה לאיתור ותגובה לאיומי סייבר וחברת Orca Security המפתחת מערכת המאפשרת נראות מלאה של PaaS ו-IaaS בענן. כמו כן, חברת Vulcan Cyber שפיתחה פלטפורמה שמייעלת את כלי האבטחה הקיימים בארגונים לזיהוי נקודות תורפה במערכת האבטחה הקיימת ובצורה מהירה במיוחד. חברה נוספת שגייסה השנה כספים ממשקיעים היא Cycode אשר פיתחה מוצר שמטרתו להגן על קוד המקור ועל הקניין הרוחני מפני מניפולציות, גניבות או דליפות, חברת Medigate שעומדת מאחורי טכנולוגיה המאפשרת לזהות את ההקשר הרפואי במכשור רפואי וכך להגן עליו מפני התקפות. כדאי להכיר גם את חברת Hunters.AI אשר פיתחה פלטפורמה לאיתור פרואקטיבי של איומי אבטחת מידע ואת חברת Siemplify שפיתחה פלטפורמת ניהול אבטחה הוליסטית שמסייעת לאנליסטים להגיב מהר יותר. הון גייסו גם חברות הסייבר enSilo שפיתחה כלי הגנה מפני פריצות באמצעות אבטחה אוטומטית של נקודות קצה בזמן אמת, חברת Polyrize שעומדת מאחורי מוצר שתפקידו למנוע תקיפה באמצעות שימוש לא מורשה בחשבונות של עובדים בארגונים וחברת Cynerio שביססה פלטפורמה שיודעת לנתח בצורה אוטומטית תהליכים רפואיים בהם משתתף מכשור רפואי וכך לנתח את הסיכונים באירועי סייבר על מתן השירות במכשור רפואי זה.
חברות בינלאומיות משקיעות בסייבר הישראלי
על פי נתונים שעולים מדו”ח מערך הסייבר הלאומי וחברת המחקר IVC ופורסמו ב”דה מרקר” בחמש השנים האחרונות הוקמו בישראל כ-376 חברות סייבר וכ-20.5 אלף ישראלים עובדים היום בתעשיית הסייבר ועדיין ההערכות שיש מחסור גדול בעובדים בסייבר ולכן משתלם מאוד ללמוד קורס סייבר ולאייש משרה נחשקת בתחום.
פריחת הסייבר הישראלי מושכת חברות מכל העולם המזהות את הפוטנציאל העצום שטמון באומת הסטארט אפים. לדוגמא – חברת הבירה הענקית AB InBev הקימה כאן מרכז טכנולוגי חדש המתמקד בתחום הסייבר וגם חברת Faurecia הצרפתית מהספקיות הבולטות בעולם ברכיבים וטכנולוגיות לתעשיית הרכב פתחה בישראל מרכז חדשנות עליו היא בונה לפיתוח פתרונות סייבר סקיורטי לשוק הרכב ולארגונים.
זירת אבטחת המידע לא מפסיקה להתחדש במיזמים מעניינים. כך למשל, קרן גלילות השיקה בשנת 2019 מיזם Cybersecurity Innovators שמטרתו לחבר בין סטארטאפים מקומיים למנהלי אבטחת מידע בעולם ובו למעלה מ-50 מנהלים בכירים מחברות גלובליות.
במקביל לכל אלה התמודדה ישראל עם פריצות ואיומי סייבר על המערכות שונות. עלו לכותרות פירצה במערכת תווי חנייה שחשפה מידע אישי של מאות אלפי ישראלים, פייסבוק תבעה את חברת NSO הישראלית על כך שניצלה פרצה לריגול אחר משתמשים ביישום, ניסיון למתקפת סייבר השבית את חברת התעופה ארקיע למשך מספר שעות כשבתגובה לניסיון התקיפה החברה השביתה את המערכות כחלק ממערך ההגנה של החברה.
בסייבר אין רגע דל ועל פי התחזיות שנת 2020 תעמוד בסימן פיתוח חדשים, טכנולוגיות מתקדמות וגידול בתעשיית הסייבר הישראלית. זה הזמן להצטרף להצלחה!