מאז שהמתמטיקאי הבריטי אלן טיורינג הניח את היסודות לתחום מדעי המחשב, עברו הרבה קודים בתחום. טיורינג ככל הנראה לא דמיין שיבוא יום ולכל אחד יהיה מחשב אישי ואפילו מחשב נייד ושהמחשבים ימלאו חלק כה משמעותי בחיים הציבוריים והאישיים שלנו. בל המציאות היא כזו שעולם המחשבים מתפתח בלי הפסקה ומי שמעוניין להשתלב בתחום נהנה מאופציות רבות ומגוונות להפיכת התחביב למקור הכנסה.
חברות מחפשות אנשים בעלי מיומנויות טכנולוגיות, חשיבה אנליטית והבנה במערכות ממוחשבות, שיצעידו אותן קדימה.
כיצד תבחרו מה ללמוד מתוך שלל האלטרנטיבות שעולם המחשבים מציע לכם? מספר שיקולים שיסייעו לכם במשימה.
מתחילים במיפוי הכישורים
קורסי מחשבים יעניקו לכם את הכלים הנחוצים לעבוד פרקטית בתחום, אבל חשוב גם לבחון מהן הנטיות הטבעיות שלכם. תפקידי תכנות, פיתוח ואפילו קידום אתרים ואפיון חוויית המשתמש דורשים כישורים כמו חשיבה אנליטית, ניתוח צרכי המשתמשים והלקוח ותפירת פתרונות מקצה לקצה (צד לקוח או צד שרת או במקצועות כמו פול סטאק – לשני הצדדים). יכולת לכתוב ולנתח שאילות SQL, לאפיין מסדי נתונים.
אם יש לכם כישורי ניתוח מצוינים, ארגון וסדר, הבנה של תהליכים כוונו את עצמכם למקצועות כמו פיתוח ואפיון וכן מקצועות בתחום אבטחת מידע וסייבר המשלבים כתיבת מתודולוגיות עבודה וניטור אירועים ביטחוניים ברשת. אם אתם בעלי חשיבה יצירתית ותפיסה וויזואלית מצוינת, תחום עיצוב גרפי יכול מאוד להתאים לכם.
מה השאיפות שלכם?
אחת השאלות החשובות שכדאי שתבחנו עם עצמכם היא מה מעניין אתכם לעשות בפועל. האם אתם מחפשים עבודה פרטנית או קבוצתית במסגרת צוותית, האם אתם נמשכים לעיסוק ב”מאחורי הקלעים” של המוצר או יותר בפרונט, בשיווק, בפרסום, מול הלקוחות. האם תרצו לעסוק במקצוע שמבוסס בעיקר על ידע טכני או משלב גם חשיבה יצירתית ואם חשוב לכם שתחום העיסוק שלכם במחשבים יהיה בעל משמעות וערך רב לארגון.
לימודי סייבר, לדוגמא, יכשירו אתכם להגן על הארגון מפני פריצות וזליגת מידע רגיש ויספקו לכם את הכלים לשמירה על המידע שהוא הנכס החשוב ביותר של כל ארגון.
היצע וביקוש ומה שביניהם
לפני שבחרתם מה ללמוד, כדאי לבחון מה קורה היום בשוק ההייטק. כלומר, אילו מקצועות נחשבים מבוקשים ומתגמלים במיוחד, באילו תחומים יש כמיהה וצמא לעובדים ולכוחות חדשים ובאילו תחומים התחרות יותר צפופה ויותר קשה להשתלב ללא ניסיון קודם.
קיימים מקצועות רבים המציעים הזדמנויות אטרקטיביות לעבודה מיד עם סיום הקורס, כל עוד יש את הידע העדכני שהמעסיק מחפש.
לדוגמא: לימודי סייבר ואבטחת מידע מכשירים את הסטודנטים לעבודה בתחום מרתק ומבוקש בו נהנים משכר נאה ועניין רב. מקצוע זה משלב רקע טכנולוגי יחד עם חשיבה ביקורתית. עבודה שהיא גם פרטנית וגם קבוצתית – ניתוח סיכונים, הטמעת פתרונות אבטחה, טיפול בתקלות, איתור פריצות ותחזוקת מערכות. אקשן בלי הפסקה והכל בסביבה ממוחשבת עם אופק קידומי לתפקידי מפתח באבטחת מידע.
תוכלו להיוועץ עם הצוות המקצועי של מוסד לימודים מוכר ולסקור את כל האופציות שעומדות לרשותכם בעולם המחשבים לפני שבצעתם את הרישום לקורס.