מאז שאילון מאסק נכנס לטוויטר, רבים תהו מתי תהיה כבר אלטרנטיבה לרשת הציוצים הלוהטת. בסופו של דבר, היה זה מארק צוקרברג שהרים את הכפפה והוסיף למטא נכס חדש – Threads. אפליקציה שביצעה את הופעת הבכורה שלה בתחילת חודש יולי 2023 ותוך זמן קצר כבר צברה קהל משתמשים רחב, גם בישראל.
עבור המשווקים יישום Threads הוא ערוץ תקשורת נוסף עם משתמשים שאפשר להעביר דרכו מסרים שיווקיים, לקדם שירותים ומוצרים, להרחיב את השיווק הדיגיטלי לצד כל הנכסים האחרים – קידום בגוגל, דפי פייסבוק, פרופילים באינסטגרם, ערוץ טיק טוק, יוטיוב ועוד.
מה חשוב שתדעו על Threads החדשה ואילו הזדמנויות היא מציעה לכם בתור משווקים דיגיטליים?
הקשר בין Threads לאינסטגרם
Threads מכונה על ידי מטא אפליקציית שיתוף טקסט ובמהותה דומה לטוויטר וכן בחוויית המשתמש שלה. עם זאת, היא לפחות כרגע קשורה לאינסטגרם בכך שניתן לפתוח אותה אך ורק אם כבר יש לכם חשבון אינסטגרם (או להשיק פרופיל אינסטגרם ומיד אחריו לפתוח Threads) ומחיקה של היישום החדש עלול להוביל גם למחיקה של אינסטגרם.
בנוסף, ניתן לשאוב את תמונת הפרופיל ואת הביוגרפיה ישירות מאינסטגרם ולשמור על נראות דומה.
למשווקים יתרון משמעותי בקשר ההדוק בין שתי הפלטפורמות היות וכאשר פותחים Threads, היא מציעה לעקוב אחרי כל העוקבים מאינסטגרם ומשתמשים רבים בוחרים את אופציה זו.
כך פרופילים רבים זוכים בקהל עוקבים גבוה מיד עם תחילת הפעילות. כמובן שאפשר להחליט על אסטרטגיה שיווקית שונה ולעקוב אחר משתמשים שאינם מתוך האינסטגרם על מנת למשוך משתמשים חדשים ביישום זה.
שיווק דיגיטלי אפקטיבי באמצעות Threads
ל-Threads יש עוד מספר יתרונות משמעותיים למשווקים: ראשית, האופציה של הוספת קישור לכל פוסט משדרגת את הפעילות, כי ניתן לייצר תנועה אורגנית מהיישום לאתרי אינטרנט, לדפי נחיתה, דפי פייסבוק וכדומה. שנית, אפשר להוסיף לעדכונים סרטונים עד 5 דקות, ארוך יותר משמעותית מהרילסים של פייסבוק ואינסטגרם – יותר מקום להתבטאות באמצעות תוכן ווידאו.
הפוסטים, אם כן, באפליקציה זו ארוכים יותר מהפוסטים של טוויטר אך יש תכונות דומות כמו למשל, נושא השיתופים והתגובות, השרשורים שיוצאים מכל עדכון כאשר משתמשים מגיבים או משתפים ומגיבים לעדכונים של אחרים. כמו כן, ניתן לשתף עדכון מ-Threads ישירות לסטורי באינסטגרם ולהציג מספר סידורי או קוד מזהה של היוזר שלכם ב-Threads בפרופיל האינסטגרם.
אפשר גם לבצע תיוגים, אך משתמשים יכולים להחליט מי יוכל לתייג אותם וניתן לשתף שרשורים בפלטפורמות אחרות, כדי להביא גם משתמשים ומעורבות מבחוץ.
ומה צופן העתיד ליישום החדש של מטא?
היות ומדובר באפליקציה בתחילת דרכה, ישנן עוד מגבלות שאולי יסודרו בהמשך – ימים יגידו. למשל, פונקציה של מסנג'ר – הודעות ישירות או שטחי מדיה שאפשר לרכוש כדי להעלות פרסומים ממומנים וכך גם להעלות את מספר העוקבים.
אין עדיין תמיכה בהאשטגים או נראה שהאשטגים לא מקדמים כרגע במנוע החיפוש.
עם זאת, Threads מסתמנת נכון לעכשיו כאלטרנטיבה חיובית יותר לטוויטר או לפחות במטא מקווים שהיא תהיה פחות פוליטית ויותר ידידותית.
כרגע יש סביבה הייפ וכשיש מאחוריה חברה חזקה כמו מטא רוב הסיכויים שתוחלת החיים שלה תהיה יותר ארוכה מכל מני אלטרנטיבות שצצו לאורך הדרך ולא תפסו כמו קלאב האוס, למשל.
כמו כן, משתמשים רבים מתחו ביקורת שנכון לעכשיו לא ניתן להגדיר את הפיד של Threads לפי ציר זמן כרונולוגי ולעיתים מתפספסים עדכונים אקטואליים.
בכל מקרה, כדאי כבר עכשיו לתפוס ספוט ברשת החברתית החדשה, להשתמש במנגנון הקישורים, כדי לייצר קישורים טבעיים ולהרחיב את מעגל העוקבים באמצעות תוכן שיווקי בעל ערך, שמתאים ברוח שלו לפעילות בפלטפורמה.