מי שחשב שמדובר בתפקיד מונוטוני ופאסיבי, טעה ובגדול. בתהליכי מחקר ופיתוח, קיימות סדרות הכוללות מגוון טכניקות בדיקה. הטכנולוגיה המתקדמת מסייעת לבודקים לבצע בדיקות משוכללות על מנת להשיג את הביצועים הטובים ביותר.
בסופו של דבר, תוכנה צריכה לעבור מספר רב של בדיקות לפני שהיא משווקת או מופצת ללקוחות.
(QA (Quality Assurance הוא תחום שמתמקד בבדיקת תוכנה והבודקים רוכשים מיומנות בפיתוח תוכנה, עבודה עם בסיסי נתונים, מערכות הפעלה, אפליקציות WEB והכל תוך שימוש באסטרטגיות בדיקה שונות ומגוון כלי בדיקה.
אילו סוגים של בדיקות QA נלמדים במהלך קורס QA ומשרתות את הבודקים בפעילות? הבדיקות שהנפוצות שכדאי להכיר ולמה הן משמשות.
יחיד ומיוחד- חשיבות בדיקות יחידה
לפני שמבצעים בדיקות מערכתיות, חשוב לבדוק כל יחידה בנפרד – פרוצדורה, שורה של קוד, פונקציה וכדומה. הבדיקות מבוצעות לאחר שהושלמה היחידה ומטרת בדיקות המתמקדות בכל יחידה באופן אינדיווידואלי ובלתי תלוי, זאת כדי לבחון שכל יחידה במערכת עובדת כשורה ובאופן עצמאי. כך ניתן לבודד כל חלק ולהבין היכן טמונה הבעיה וגם לבצע שדרוגים ברכיבים ספציפיים במוצר. ברגע שמזהים בעיה ביחידה, קל יותר לפתור את הבעיה ולהמשיך הלאה לרכיבים גדולים יותר.
בדיקת אינטגרציה לשילוב מנצח
בדיקת אינטגרציה כשמה כן היא. זוהי בדיקת שילוב שתפקידה לבחון את הסינרגיה בין כל המודולים על מנת לבדוק שהם עובדים טוב ביחד לפי הפונקציונאליות המשולבת. יש לזכור שיכול להיות מצב שיישומים בודדים יעברו כל בדיקה נפרדת בהצלחה רבה אך תהיה להן השפעה שלילית באינטראקציה עם רכיבים אחרים או על המערכת כולה.
בדיקות אלה מתבצעות לרוב לאחר שבוצעו כל בדיקות היחידה כאשר מבצעים בדיקה בשילוב בין רכיבים המערכה לסביבה בהם הם עתידים לפעול.
בראייה מערכתית – בדיקת מערכת
בדיקה זו בוחנת את ביצועי המערכת ואם היא עומדת בדרישות לפי האפיון והמפרט הטכני. תפקידה של הבדיקה הוא לכסות את סך חלקיה של המערכת. בבדיקות אלה נבדקות כל הפונקציות של המערכת מקצה לקצה לרוב על ידי צוות שאינו צוות הפיתוח עצמו על מנת לבדוק את המערכת מנקודת מבט לא תלויה.
מבחינת סדרת התהליכים – בדיקת המערכת היא הרמה השלישית של בדיקות ומתבצעת לאחר בדיקת אינטגרציה ולפני בדיקת קבלה.
לא לכרוע תחת העומס – בדיקת עומסים
מטרתה של בדיקת עומסים היא לבחון מהי יכולת העמידות של המערכת תחת עומס כבד מבחינת אכלוס נתונים מורכבים, זמן טעינה תחת עומס וכדומה. במסגרת בדיקה זו, מעמידים את המערכת בזוג של מצבי קיצון חשובים כדי לטפל בהקדם בשגיאות ובתקלות שנוצרות תחת עומס כבד וכך גם יודעים לקבוע מה נחשב להתנהגות סטנדרטית של המערכת בנסיבות. הכוונה היא לראות כיצד האתר מגיב בנסיבות חריגות לעומת נסיבות רגילות.
אוטומטי או ידני? זו השאלה!
כיום נהוג לשלב בין בדיקות אוטומטיות לבדיקות ידניות כשיש מעבר הדרגתי מידני מסורתי לבדיקות אוטומטיות ולכן, חשוב להכיר את שני סוגי הבדיקות. בדיקות ידניות מבוצעות על ידי בודק התוכנה ובדיקות אוטומטיות נעשות באמצעות כלים אוטומטיים שמאפשרים להריץ בדיקות במקביל וביעילות ובמהירות תוך איתור שגיאות שלא תמיד בן אנוש מסוגל לאתר בוודאי לא בקצב מהיר כמו של כלי בדיקה אוטומטיים.
הקורס יחשוף בפניכם את שיטות הבדיקות המומלצות על מנת שתוכלו להשתלב בתחום המבוקש ולמצוא עבודה בQA.