מסלול גאמ״א סייבר

תוכן עניינים

מבוא

חיל המודיעין הישראלי נחשב לאחד מהגופים הביטחוניים המובילים בעולם, וכחלק ממנו, מסלול האיתור גאמ"א (גילוי, אבחון, מחקר ואנליזה) הוא מסלול איכותי ומאתגר המיועד למועמדים מצטיינים בתחומי המדעים המדויקים והטכנולוגיה. מסלול זה מציע הכשרה מתקדמת, שירות משמעותי, ואתגרים מקצועיים ייחודיים. גאמ״א מאתר את גאוני המחשבים של ישראל, הוא דורש רמה גבוהה ביותר של ידע בתחומי המחקר והפיתוח עוד טרם הכניסה לקורסים ולצה״ל, מדובר על הרמה המתקדמת ביותר בנושאי מחשוב.

 

גאמ"א – סייבר | תנאי קבלה ראשוניים

כדי להתקבל לגאמ״א יש ללמוד במגמת מחשבים ומתמטיקה ואנגלית ברמת 4-5 יחידות ולקבל ציון דפ״ר של 60 ומעלה. שימו לב גאמ״א הוא בין הפרויקטים היחידים שניתן להתקבל אליהם גם עם פרופיל קרבי מכיוון שצה״ל יודע שמי שיתקבל הוא ״גאון מחשבים״ ויודע לוותר עליו במיונים הקרביים. כמו כן מסלולי חיל המודיעין וביחוד גאמ״א חוסמים מיונים אחרים. זאת אומרת שבשלב מסוים אם תתמיינו לגאמ״א ובמקביל לחיל התקשוב, המיונים לפרויקט זה יהיה חשובים יותר ויבטלו אתכם משאר המיונים.

הסיבה שבפרויקט זה דורשים דפ״ר 60 מינימום הוא שזהו דפ״ר המינימלי לקורס קצינים ובחיל המודיעין מעודדים יציאה לקורס קצינים במהלך השירות.

 

מיונים לגאמ"א סייבר

תהליכי המיון לגאמ״א-סייבר הם מורכבים וכמעט ולא מתקבלים תלמידים שכל מה שיש להם זה 5 או 10 יחידות מדעי המחשב, דורשים שם רמה גבוהה ובוחנים שם גם יכולות אישיות, אז לפני הכל מה יכול לתת לכם נקודות זכות במיונים: יכולות למידה עצמית, פרויקטים עם אוריינטציה טכנולוגית לאחר שעות הלימוד בבית הספר, תעודות והסמכות, פעילויות טכנולוגיות וכל דבר שכולל ״למידה אקסטרה״.

 

להלן סקירת שלבי המיון לאחר מיוני הצו הראשון:

 

שלב 1: שאלון אינטרנטי

בשלב זה תקבלו שאלון למלא בבית (אונליין), השאלון ישאל שאלות בנושאי מחשוב במטרה לבחון את הידע שלכם, ו… כן, בצה״ל יודעים שאתם עם אינטרנט והם גם בוחנים את יכולות הלמידה שלכם בתרגיל זה, גם אם יש דברים שאתם לא יודעים, אתם רשאים ללמוד (אחד הערכים החשובים בגאמ״א). בשאלון זה ישאלו גם שאלות אישיותיות וגם טכניות בנושאים כמו: שפות תכנות, רשתות, מערכות הפעלה, מושגים הנוגעים לאבטחת מידע ועוד.

שלב 2: מבחני ידע (כנס)

בתחילת הכנס תעברו מבחן למידה המורכב מ-2 מבחנים שונים: 

  • פרוטוקול תקשורת: המבחן עוסק בפרוטוקול TCP, ששפתו דומה לשפת Assembly. מומלץ לעבור על שני הנושאים הללו לפני יום המבחנים.
  • שפה מומצאת: המבחן עוסק בהתמודדות עם שפה מומצאת. לפני המבחן תקבלו דף הסבר עם החוקים של השפה. מומלץ להקדיש זמן לפני פתירת המבחן בכדי לעבור עליו

מיונים גאמא סייבר

בשלב זה תקבלו גם מבחני ידע של כ-20 שאלות במבחן בנושאים הבאים: C-sharp, Java, Oop, C, Assembly, Python, Windows, Unix, אבטחת מידע, רשתות ו-Web. המלצתנו היא לא לעשות מבחן שאתם לא יודעים לענות על רובו (לפחות 50%) בגאמ״א מחפשים אנשים שהם מצוינים בתחומם, אתם יכולים להצטיין במבחן אחד וזה יספיק לכם להתקבל וזה עדיף על לעשות 50% ב-3 מבחנים. יש לכם את האופציה לפני התחלת כל מבחן לראות את השאלות ולהעריך האם תרצו לעשות אותו. מבחן זה מתקיים בבית מעריב (המקום למבחני ומיוני חיל המודיעין).

 

כמו כן ביום מיונים זה תעברו גם את שאלון 300 שהוא מבחן אישיותי ולא מקצועי. המבחן משמש את הצבא כדי לבסס היכרות ראשונית איתכם ולבחון היבטים שונים הנוגעים לדפוסי החשיבה ולנטיות האישיות שלכם. במבחן תשאלו על נושאים בפרפרזה שונה, ישאלו את אותה שאלה באופנים שונים על מנת לבדוק את אמונתכם ואמינותכם.

שלב 3: סדנה

או יותר נכון סדנאות, ביום זה תזומנו ליום מיונים פרקטי מול מחשב בו תעברו 2 סדנאות אחת בנושא מחקר ואחת בנושא פיתוח, מדובר על חלק חשוב מאוד בתהליך המיון, לכל סדנה יש שלבים ועליכם לעבור כמה שיותר שלבים. 

זה משתנה אבל בגדול כאמור נסו להגיע לשלבים הרחוקים ביותר, שלב 5 ומעלה נחשב לטוב (יש כאלה שעוברים אותו כמובן), כמו כן אנו מכירים גם מלש״בים שהגיעו לשלבים 3-4 והתקבלו.

שלב 4: ראיונות מקצועיים

לאחר המיונים הקודמים בפרויקט האיתור יעריכו לאילו מסלולים אתם מתאימים ומה תחומי ההתמחות שלכם, אבל שימו לב זה לא נגמר פה. ברגע שיזהו את התחומים שאתם חזקים בהם יזמנו אותכם לראיון עם מומחה בתחום (בוגר גאמ״א) שיעביר אתכם ראיון באורך 30-60 דק׳, יתכן ותזומנו למספר ראיונות ואף למספר ימי מיון. חשוב להגיד שיש יחסי כוחות ולא ניכנס אליהם, אכן יש פרויקטים איכותיים יותר שיש להם יותר כח ויוכלו למשוך את המלש״בים לכיוונם. בראיונות יכנסו אתכם לעומק ישאלו שאלות לוגיות וירצו לשמוע על הידע שלכם, כמו כן חשוב להגיע לפחות עם פרוייקט או שניים משמעותיים שעשיתם במהלך התקופה האחרונה ולדעת להסביר עליהם בצורה טובה.

טיפ: כמה שאתם יודעים, כנראה שהמראיין יודע יותר, בראיונות אלה ינסו להגיע איתכם לקצה ולראות איך אתם מתנהגים, תהיו רגועים וחשבו בקול – זה יראה על צורת החשיבה שלכם והמראיין עלול לעזור לכם אם הגעתם לקצה חוט.

טיפ: בתחילת היום תקבלו טופס ובו רשימת נושאים כשבכל נושא תצטרכו לדרג את רמת הידע שלכם (על פי אמת המידה שלכם), אל תפחדו לרשום שאתם יודעים משהו אך גם תהיו ריאליים, ברגע שתרשמו שאתם יודעים משהו טוב, יכנסו איתכם לעומקים ועליכם תהיה מוטלת החובה לספק את הסחורה.

שלב 5: ראיונות אישיים ופסיכולוגיים + סיווג ביטחוני

השלב הראשון בתהליך הוא מילוי שאלון סיווג ביטחוני. השאלון כולל שאלות מפורטות על רקע אישי, משפחתי, מקצועי וחברתי של המועמד. השאלון נועד לספק מידע רחב על חייו של המועמד ולזהות כל פרט שעשוי להעלות שאלות בנוגע לאמינותו. יש לצה״ל ולכל מקום הדורש סיווג את הזכות לשנות את השאלון בכל עת, אבל הנה דוגמה לשאלון, וישנה גם דוגמה נוספת.

 

לאחר מילוי השאלון, מועבר המועמד לתחקיר בטחוני. התחקיר כולל ראיונות עם המועמד ובדיקות שונות שנועדו לאמת את המידע שמסר. בתחקיר עשויים להישאל שאלות  גם על קרובי משפחה, חברים ועמיתים של המועמד. התחקיר נועד לוודא את מהימנותו של המועמד ולבחון את התנהגותו וערכיו. בתחקיר ישאלו אודות קורות החיים, רקע אישי ומשפחתי, רקע חברתי, השכלה וקריירה, קשרים עם חו״ל, מצב כלכלי, תיקים משפטיים ופליליים, בריאות פיסית ונפשית, עמדות פוליטיות, הרגלים, אורח חיים ועוד.

במקרים מסוימים, במיוחד בתפקידים רגישים ביותר, יידרש המועמד לעבור בדיקות פוליגרף (מכונת אמת). הבדיקה נועדה לאמת את נכונות המידע שמסר המועמד ולזהות סימנים למידע שקרי או מטעה.

לאחר התחקיר והבדיקות, מתבצעת הערכת סיכונים מקיפה על ידי מומחים בתחום הביטחון. ההערכה כוללת בחינת כל המידע שנאסף על המועמד והערכת הסיכון הפוטנציאלי שהוא עשוי להוות לארגון.

לבסוף יקבעו את הסיווג המתאים.

מסלולים

בתוך פרויקט האיתור של גאמ״א ממיינים למספר מסלולים, רובם מסווגים ולא ניתן לדבר עליהם או לכתוב עליהם יותר מידי  – המסלול אליו תתקבלו יאפיין את אופי השירות, העבודה היומית והקורס אליו תשובצו. אנו ממליצים לחפש מידע באינטרנט כי כן נמצא מידע התחלתי, ואפילו מידע בסיסי (מאוד) באתר מתגייסים.

 

שיבוץ

משובצים ביחידות חיל המודיעין השונות ובניהן: 8200, 81, 49 ויחידות מסווגות / שקופות נוספות.

 

אופי השירות

השירות מתקיים בבסיסי חיל המודיעין וביחידות השונות, בדרך כלל נוח מאוד וכולל יומיות, לבוש אזרחי ועוד לא מעט ״הטבות״. כמו כן מדובר על מסלול שידרוש מהמשרתים בו להיכנס לקורס קד״צ (קדם צבאי) ולחתום קבע (בדרך כלל שנתיים וחצי  – שלוש שנים).



מה קורה לאחר השירות

השירות בצה"ל הוא חלק חשוב מחייהם של צעירים ישראלים רבים, ואחת האפשרויות המובילות היא שירות ביחידות הטכנולוגיות של הצבא. יחידות כמו 8200, 81, 49 ועוד מספקות לחיילים הזדמנות לעבוד עם טכנולוגיות מתקדמות, לרכוש כישורים מקצועיים ולקבל ניסיון מעשי יקר ערך. השירות מעניק קורסים בשווי מאות אלפי שקלים, ניסיון, שכר גבוה בתעשייה, תג יוקרה, חממות וקהילות טכנולוגיות ועוד.

 

סיכום

הקבלה לגאמ״א היא סוג של חלום לכל נער שאוהב את עולם המחשבים, רמת הידע היא הגבוהה ביותר בארץ (ובמסלולים מסוימים יש כאלה שיגידו בעולם). עם כל היתרונות יש לזכור שהקבלה מיועדת לכאלה שיש להם את ה״אקסטרה״, כאלה שבאו עם משהו מיוחד מהבית ולא רק עם מגמה טכנולוגית. אצלנו ביוניקוד אנו מספקים את המעטפת הנדרשת וגורמים לכם להיות בולטים במיונים מעבר להכנה לכלל שלבי המיון (סימולצית ראיונות, סדנאות, מבחנים ועוד), כל מגש אתם צריכים לעשות זה להגיע מוכנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המאמר עניין אתכם? רוצים לשמוע עוד?

שלחו לנו פניה

הבטיחו לעצמכם את העתיד