הסוד של 8200: כך תוכלו להתקבל ליחידות העילית הטכנולוגיות של צה״ל

תוכן עניינים

כישראלים, כולנו גאים בצה״ל וחייליו, אפשר לומר שזה הדבק המחבר את כל קצוות החברה הישראלית. מעבר לגאווה שאנו חשים לאהבת המורשת והאנשים שמגנים עלינו, יש מספר יחידות שמקבלות הכרה בינלאומית ושמן הוא שם קוד ליוקרה ויכולת בלתי נתפסת, כך לדוגמה יחידת 8200 בחיל המודיעין הישראלי, היחידה עטורת הפרסים, זו אשר הגיעה להכרה בינלאומית ונחשבת לאחת מיחידות המודיעין המובילות בעולם.

 

זה לא סוד שמדינת ישראל היא מובילה טכנולוגית, יצאנית הסטארטאפים השמינית בעולם ונחשבת לאחת מהמדינות הטובות ביותר לפיתוחי הייטק, לא מעט מכך מתבסס על יוצאי היחידות הטכנולוגיות בצה״ל שעושים דברים מעבר לכל דמיון, כך לדוגמה על פי מקורות זרים משרתי היחידה הצליחו לפרוץ לכור הגרעיני באיראן באמצעות פוגען (סטאקסנט) ולגרום לנזק בכור. היחידה אחראית על שמירת העליונות המודיעינית, המבצעית והטכנולוגית של מדינת ישראל ושותפותיה.

 

משרתי היחידות מקבלים קורסי הכשרה בשווי מאות אלפי שקלים מהמובילים בעולם לצד שירות משמעותי וניסיון שלא ניתן להשיג באף מקום אחר, על פועלם בדרך כלל מסופר רק ״במקורות זרים״ מטעם חשאיות וסיווג. בוגרי היחידה נהנים משכר גבוה במיוחד (גם ביחס למסיימי תארים והייטקיסטים אחרים), הצעות עבודה מפתות, קהילה מקצועית, סביבה תומכת לגיוס תפקידי מפתח ופיתוח סטארטאפים, מאיצי מיזמים ועוד.

 

השירות מאופיין כנוח באופן משמעותי משאר היחידות, אך לא פחות משמעותי, המשרתים מפתחים פיתוחים וחוקרים גורמים מודיעיניים שמצילים חיי אזרחים וחיילים באופן יומיומי ושומרים על ביטחון המדינה גם לעשרות שנים קדימה (כך לדוגמה כמו במחקר וניסיונות בלימת תוכנית הגרעין האיראנית). כיום קבלת צל״ש או פרס ביטחון ישראל כבר לא נראה אותו דבר אם אין בו נציג מהיחידות הטכנולוגיות והמודיעיניות בצה״ל, כי מאחורי כל פעילות אירועית בשטח יש מישהו מאחור שדאג למידע, להיתכנות המבצעית, לצמצום הנזק על כוחותינו וכמעט על כל אלה אמונות היחידות הללו.

 

תהליכי המיון ליחידה וליחידות טכנולוגיות אחרות קפדניים וקשים, מעטים מתקבלים אליהן, הטובים מתוך הטובים ביותר ולכן צריכים להגיע למיונים לאחר שצוברים ידע רב במגוון תחומים טכנולוגיים ומגיעים מוכנים למגוון סוגי שאלות ומגוון תחומים כמו: שפות תכנות ואלגוריתמיקה, מערכות הפעלה, סייבר, רשתות ועוד.

 

לאחרונה השיקו מסלול חדש בשם יוניקוד מבית המכללה הטכנולוגית המובילה בישראל – ג׳ון ברייס. המסלול מכין את התלמידים למיונים באמצעות מרצים יוצאי היחידות, סימולטורים המדמים תהליכי מיון והתקפות סייבר, ספריית VOD עשירה בתוכן, ולימוד חומרים רלוונטיים בכיתות קטנות – מדובר על כרטיס קיצור דרך ליחידות הטכנולוגיות.

השיטה הייחודית של המכללה ״מחקר באמצעות פיתוח״ מאפשר לתלמידים להתנסות בעולמות המחקר תוך הבנה עמוקה של תהליכי פיתוח מורכבים של מערכות מחשוב וסייבר, בוגרי הקורס יגיעו עם יתרון משמעותי לתהליכי המיון ויוכלו לשפר את סיכוייהם באופן ניכר.

 

אבל זה לא הכל! ביחידות הללו לא מחפשים רק גאוני מחשבים, מחפשים אנשים עם DNA יחודי, כאלה שיודעים ללמוד לבד, לנהל פרויקטים ולפתחם בצורה מהירה וטובה, לעמוד במצבי לחץ, לפתח חשיבה יצירתית ויזמית, להוכיח תקומה ממשברים ועוד – על כל זאת ועוד הסימולטור היחודי של המכללה עובד תוך כדי תרגול מקרי סייבר אמיתיים שקרו בתעשייה ובצה״ל ושיפור היכולות האישיות של התלמידים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המאמר עניין אתכם? רוצים לשמוע עוד?

שלחו לנו פניה

הבטיחו לעצמכם את העתיד