הייטק בימי קורונה

תוכן עניינים

די ברור שככל שארגונים או מחלקות קרובות יותר להייטק ,מוצרי תוכנה ושירותים – כך מתאפשרת יותר עבודה מרחוק.

בין השנים 2004-2014 הרביתי להדריך ולייעץ בחו”ל, בעיקר במרכזי פיתוח של חברות ישראליות והלקוחות שלהם, אולם משנת 2010 הנסיעות התמעטו ואט אט הוחלפו בהרצאות מרחוק. בעשור האחרון התנסיתי באינספור מפגשי אונליין והעברתי הרצאות לבודדים עד עשרות של משתתפים, בנושאים כלליים ובנושאים מקצועיים מעמיקים (פיתוח צד-שרת במקרה שלי). במקום לטוס ל-3 מדינות לטובת הרצאה בת יומיים הייתי קופץ לאולפן, מעביר הרצאה למאזינים משלוש מדינות וחוזר למשרד או לפגישות. אפשר לתאר את הפער בעלויות ללקוח וכמה זמן נסיעות נחסך ממני.

האפשרות לייעץ ולהכשיר באופן מרוחק עובדת ככל שמדובר בצוותים יותר מקצועיים ויותר ממוקדים – אבל בשורה התחתונה – מיפוי נכון של הנושאים וקהל היעד יצליח ליצר העברת ידע אפקטיבית לא פחות מאשר מפגשים פרונטליים. לא בכל תחום ובכל נושא – אבל ברובם.

בשנים האחרונות התפתחו תוכנות לניהול מרחוק. תוכנות אלו מאפשרות לבצע מפגשי צוות, ניהול משימות, מעקב אחר שעות עבודה ומידת האפקטיביות. משרדים ועסקים קטנים כבר עובדים כך לא מכבר..

ימי הקורונה מאלצים אותנו לעבוד מרחוק. אני מניח שרבים מאתנו מסגלים לעצמם בימים אלו יכולות ונהלי עבודה חדשים, נחשפים לכלים שלא הכרנו או לא הרבנו להשתמש בהם, מתקשרים ב-Zoom  במטבחון או במרפסת… עם יד על הלב, לא מעט מאתנו בוודאי מופתעים מהחוויה ודווקא לטובה, אני חוויתי זאת במהלך השנים בהן התחלתי ללמד מרחוק.

בנוסף, אנחנו בעיצומם של תהליכי אוטומציה. קיימים פתרונות מדהימים החל מ-Chatbots וכלה ברובוטים המשמשים כמארחים וכפקידי קבלה. כל אלו מחליפים באופן חלקי מענה אנושי וחיכוך. בימים כאלו הם הופכים לרלוונטיים מתמיד ויכולים לסייע ישירות במניעת הדבקה. במקום לקבל מענה אנושי איכותי שמסכן בהדבקות ניתן לתת מענה ראשוני ולנהל מעקב ללא מגע יד אדם.

אל מול החששות וחוסר הנוחות הנכפה עלינו נחסכות מאתנו ומהארגון ההוצאות על תחזוקה שוטפת של משרדים ומתחתי עבודה, בזבוז המוני של שעות עבודה, עמידה בפקקים ועוד..

אני מעריך שאם ימי הקורונה יתארכו באופן משמעותי, ונקווה שלא, נאמץ יותר את מודל העבודה מרחוק ונלמד כיצד לשלב אותו יותר גם בימי שגרה. כמו כן, נשלב יותר רובוטים ואוטומציה במענה אנושי ובכך נפחית את רמת החיכוך היומיומי. אבל בין אם נגזר עלינו לסגל לעצמנו את היכולות והכלים לכך או שלא – כדאי להתחיל לקחת את היתרונות הללו ברצינות ולהשתמש בהם גם בימים טובים יותר. הם מציעים משהו הרבה יותר גדול מהתמודדות עם וירוס הקורונה, הם יכולים לפנות לנו, בני האדם, לא מעט שעות שבועיות ולסייע באופן משמעותי בחיסכון אנרגיה ובהפחתת זיהום האוויר. יותר מכך, הם יכולים לשפר תהליכי עבודה, לייעל אותם ולהפוך את העובדים למאושרים יותר.

בריאות וחזרה מהירה לשגרה.

רוני קרן, CTO ,  ג’ון ברייס הדרכה.

תוכן עניינים

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.