העתיד של האפליקציות כבר כאן

תוכן עניינים

עוזרים וירטואליים ובית חכם

הבינה המלאכותית היא כוכבת העל של סצנת האפליקציות ו- AI באפליקציות צוברת תאוצה מיום ליום ומפתחים מטמיעים מגוון פיצ’רים המחקים את המוח האנושי כמו זיהוי פנים, זיהוי דיבור, סיווג רגשות, זיהוי טקסטים ויכולת ניבוי גבוהה בהתבסס על נתונים שיש לאפליקציה על המשתמש תוך כדי שיפור ממשק בהתאמה אישית למשתמש.
AI מסייעת מאוד בפרויקטים של פיתוח אפליקציות על ידי אספקת נתונים וניתוח בזמן אמת מהעדפות המשתמש בנטפליקס דרך העוזרת האישית סירי המשתמשת בשאילתות קוליות כדי לבצע שיחות, לספק מענה לשאלות, להציע המלצות ולשלוח הודעות טקסט ועד פילטרים בהתאמה אישית בסנפצ’ט
האינטרנט של הדברים loT המאפשר תקשורת והחלפת מידע משפיע אף הוא על פיתוח האפליקציות. אומנם לא מדובר במושג חדש, אבל עם חיבור המכשירים השונים לרשת היה זה רק עניין של זמן עד שיפותחו אפליקציות תומכות כמו אפליקציה שמיועדת לשליטה במערכות השונות בבית חכם כדי להעלות ולהוריד את התריסים החשמליים או לווסת את הטמפרטורה עוד לפני הכניסה לבית וגם יישומים ייעודיים לענף החקלאות המאפשרים שליטה בטרקטורים.

רשת מהירה וטלפונים מתקפלים

שינוי הפורמט של הטלפונים הניידים הינו בעל אפקט משמעותי על תחום פיתוח האפליקציות ועם התרחבות הקטגוריה של טלפונים מתקפלים נדרשים המפתחים לפתח אפליקציות שמבחינת העדפות המשתמש יתאימו למכשירים מסוג זה במצב בו המסך מתקפל או נפרש בתצוגה חלקה ונעימה לעין ונוחה לשימוש.
פורמט נוסף שדורש התייחסות בשלבי הפיתוח והבדיקות הוא נושא המכשירים הלבישים כמו שעונים חכמים, כדי שהמשתמשים יוכלו להוריד ולהשתמש באפליקציות תוך כדי תנועה. אפליקציות אלה יכולות גם לעקוב אחר פעילויות כמו שריפת קלוריות בפעילות גופנית באמצעות השעון החכם.

עם ביסוס רשת G5 התקן הטכנולוגי מהדור החמישי לתקשורת סלולרית, צפויה התחזקות של יישומים מבוססי ענן. החיבור לרשת המהירה משפיע באופן טבעי על האפליקציות כאשר האתגר הגדול של מפתחים הוא להתאים את ביצועי האפליקציה כך שיעמדו במהירות הגבוהה של הרשת.

טכנולוגיית ה- Beacon אף הוסיפה פונקציות רבת לכל אפליקציה סלולרית ועם ההתקדמות שניכרת בתחום אין ספק שמפתחים צריכים מראש להתאים את האפליקציה כך שהיא תוכל להפעיל באופן אוטומטי הודעות פוש. למשל, לחזר אחר הלקוח במועד מאוחר יותר כדי לשווק ולמכור לו מוצרים בהם התעניין.

מידי ומאובטח

העלייה בשימוש של ארנקים ניידים כמו   Apple Pay, Google Pay ו- Samsung Pay רלבנטית מאוד לעבודת המפתחים כך שבמקום שהמשתמש יירשם לאפליקציה בדרך מסורבלת הוא נכנס בקלות ובמהירות באמצעות זיהוי ויש כמובן לשים לב לנושא האבטחה בשימוש בארנקים אלה.
האפליקציות המיידיות הפכו לפופולאריות מאוד וכיום יש פלטפורמות כמו Android Studio המאפשרות למפתחים לבנות חוויות מידיות של אפליקציות כדי לשפר את גילוי האפליקציות. המשתמשים למעשה יכולים להתנסות ביישום מבלי להתקין אותו. אומנם יש ליישומים אלה מגבלות גודל ולכן האפליקציה המיידית היא לא הגרסה המלאה של היישום, אבל משתמשי האפליקציה שמתנסים ונהנים ככל הנראה יורידו את הגרסה המלאה וזוהי שיטת שיווק מצוינת לקידום היישום.

מפתחי אפליקציות כיום לוקחים בחשבון גם את נושא הצ’אט בוט לזירוז רכישה מקוונת ותקשורת עם לקוחות ויש גם אפליקציות ייעודיות. קחו לדוגמא את סטארבקס שהשיקו אפליקציה בשם My Starbucks Barista  שעל פי סוג הקפה המועדף עליכם מספק עבורכם את ההזמנה.

מציאות מסוג אחר

המציאות הרבודה והמציאות המדומה כובשות את זירת האפליקציות ו-AR נחשב למגמה חשובה בפיתוח אפליקציות סלולר ועל פי התחזיות של אתר סטטיסטה, השוק העולמי של טכנולוגיות אלה צפוי להגיע בשנת 2022 לכ-209 מיליארד דולר. בין האפליקציות המדליקות בתחום ניתן לציין את Sketchfab מאגר למודלים דו ותלת ממדיים ו- Within שיסחוף אתכם לסרטי תעודה, אנימציה וקליפים ב-VR.
בפיתוח אפליקציות היום שמים דגש גם על אבטחת מידע דיגיטלית כדי למנוע הפרת נתונים של משתמשים והמטרה של המפתחים היא לייצר פתרונות  חכמים שילוו את המשתמשים ביום יום. במסגרת קורס פיתוח אפליקציות תוכלו ללמוד איך לפתח את היישומים החדשניים על פי המגמות המובילות בתחום של בניית אפליקציות.

תוכן עניינים

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.

לא הצלחנו לאתר את הטופס.