על פי הסקר, שהקיף אלפי נרשמים ונרשמות למסלולי ההכשרה המקצועיים בתחומי המחשבים בג’ון ברייס במהלך שנת 2015, נמצא בחישוב משוקלל כי רק 26% מהנרשמים הן נשים. יש לציין כי נתון זה מהווה התקדמות מסויימת בהשוואה לנתוני הסקר הקודם שנערך על ידי המכללה ב-2013 בו אחוז הנשים שנרשמו עמד על 22% מתוך הנרשמים לקורסי ההכשרה המקצועיים, אך יחד עם זאת הוא עדיין נמוך משמעותית ביחס לחלקן של נשים בשוק העבודה.
בסקר נדגמו נרשמים ממגוון קורסי הכשרה בתחומי המחשבים ביניהם: ניהול רשתות תקשורת, עיצוב אתרי אינטרט, פיתוח אפליקציות מובייל, פיתוח בסביבת .Java, NET , פיתוח בסביבת PHP, הכשרת בודקי תוכנה – QA, הכשרת מומחי בינה עסקית (BI), ניתוח מערכות מידע, קורס מנהלי מערכות מידע, ניהול בסיסי נתונים, קידום אתרים (SEO), איפיון חוויית משתמש, טכנאי סמארטפונים וניהול מעבדות תיקונים ועוד.
נתונים מעודדים לגבי רישום נשים לקורסי ההכשרה במחשבים ניתן למצוא בקורסי עיצוב אתרי אינטרנט שם עמד אחוז הנשים על 68% לעומת 32% בקרב הגברים. קורסים נוספים בהם ההתפלגות היתה יחסית זהה הם: ניתוח מערכות מידע – 52% נשים לעומת 48% גברים, מאפייני חווית משתמש – 49% נשים לעומת 51% גברים וקידום אתרי אינטרנט – SEO – 49% נשים לעומת 51% גברים.
לעומת זאת, בקורס ניהול מערכות מידע (קורס מנמ”רים),שהינו קורס ההכשרה המתקדם ביותר ומיועד לבכירים בתעשיית ה-IT, נמצא כי שיעור הרישום של גברים עומד על 78% לעומת 22% נשים. יחד עם זאת נתון זאת גם מעודד יחסית שכן בסקר הקודם ב 2013 שיעור הגברים היה 95% לעומת 5% נשים.
הפער הגדול ביותר בהתפלגות הרישום בין נשים וגברים נמצא במסלול הכשרת מהנדסי מערכות Linux , שם נמצא כי 98% מבין הנרשמים הם גברים.
לאחריו ניצבים קורסי אבטחת מידע וסייבר – 95% מהנרשמים הם גברים לעומת 5% נשים, ניהול רשתות – 94% גברים לעומת 6% נשים וטכנאי סלולר וניהול מעבדת תיקונים, שנחשב לאחד הקורסים הפופלריים במכללה כיום, עם 93% גברים לעומת 7% נשים.
במסלולי הפיתוח השונים : פיתוח מיקרוסופט .NET, פיתוח Java, פיתוח אפליקציות מובייל ופיתוח PHP עמד שיעור הנרשמים בקרב הנשים על כ- 23% בקירוב לעומת 77% גברים.
לדברי מוטי חדד, מנהל מכללת ג’ון ברייס, “תחום המחשבים והייטק הוא ספינת הדגל של המשק הישראלי ואחד ממנועי הצמיחה המשמעותיים של מדינת ישראל בשנים האחרונות. יחד עם זאת, למרות יכולות ההשתכרות הגבוהות משמעותית בתחום ההייטק לעומת תחומים אחרים במשק, לצערי אנו עדיין רואים את הפערים המשמעותיים בהתעניינות וברישום לקורסים בין נשים וגברים. להערכתי הדבר נובע בין היתר מחשש שאינו מבוסס, המניח כי העבודה בתחום ההייטק מחייבת שעות עבודה מרובות מסביב השעון שמאיימות על ניהול אורח חיי משפחה תקין. כיום יש לא מעט מקומות עבודה בתחום ההייטק והמחשבים שמאפשרים עבודה במקביל לגידול ילדים ומשפחה וקיים כיום גם טרנד חזק מאוד בעולם ההייטק ששם דגש על הצורך באיזון בין העבודה למשפחה ולבית כחלק מההצלחה של הארגון בשילוב עם מקומות עבודה ששואפים להגדיל את אחוז הנשים המעוסקות אצלם בתחומי המחשבים ומעודדים זאת באמצעות הטבות והתאמות מיוחדות”.
חדד מוסיף כי “על המעסיקים והמדינה להמשיך במאמצים לקדם ולעודד תעסוקת נשים בתחום הייטק. יש למצות את הפוטנציאל העצום שנשים מביאות איתן לשוק העבודה ותחום ההייטק בכלל. גם אנחנו במכללת ג’ון ברייס מקדמים זאת ופועלים במסגרת כנסים ייעודיים לנשים לטובת הגברת ההתעניינות בקורסי ההכשרה השונים ובקריירה מתגמלת בהייטק”.