תעסוקה שווה בהייטק

תוכן עניינים

לרגל ציון שבוע הנגישות

שבוע הנגישות, המצויין בכל שנה, נועד להעלות את המודעות לקידום שוויון והכלה עבור אנשים עם מוגבלות בכל תחומי החיים. זהו זמן לעצור, לחשוב ולפעול למען חברה שוויונית יותר, שבה לכל אדם יש את ההזדמנות למצות את הפוטנציאל שלו ללא קשר למגבלותיו.

ענף ההייטק, שמזוהה עם חדשנות, יצירתיות ופיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך, מתאפיין בפוטנציאל תעסוקתי רחב ומגוון. אך כאשר בוחנים את השתלבותם של אנשים עם מוגבלות בענף זה, מתגלה מציאות מורכבת: שיעור ההשתלבות נמוך משמעותית בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.

לפי נתונים שפורסמו במשרד העבודה והרווחה, פחות מ-50% מהאנשים עם מוגבלויות בישראל מועסקים במשק. יחד עם זאת, כאשר בוחנים את שיעור השתלבותם של אנשים עם מוגבלויות בהייטק, הנתון נמוך משמעותית ועומד על 2% בלבד. מעבר לנתון זה, קיים גם אתגר חברתי ותעסוקתי שמציב שאלות על שילוב, נגישות והכלה.

האתגר והפוטנציאל

ענף ההייטק נמצא במצב של דרישה גבוהה לכוח אדם מקצועי, וחברות רבות מחפשות פתרונות יצירתיים למילוי פערים אלה. אנשים עם מוגבלות יכולים להוות פתרון אידיאלי, בזכות כישורים ייחודיים, מחויבות גבוהה ואפשרות לתרום לגיוון התעסוקתי ולמרקם החברתי בכל חברה.

מחקרים מוכיחים כי צוותים מגוונים מצליחים להגיע לביצועים טובים יותר, עם תרומה משמעותית לחשיבה יצירתית ולחדשנות. לדוגמה, חברות רבות שגייסו עובדים על הרצף האוטיסטי מדווחות על עלייה ברמת הדיוק, הריכוז והיכולת האנליטית של הצוותים.

לימודי הייטק

מקרים אמיתיים

חברות רבות בישראל כבר עושות צעדים משמעותיים לשילוב אנשים עם מוגבלות, ריכזנו עבורכם כמה דוגמאות מרכזיות:

מובילאיי ומודל חדשנות אנושי – מובילאיי, אחת מחברות הטכנולוגיה המובילות בישראל, מצאה דרכים ייחודיות לשלב עובדים על הרצף האוטיסטי. יונתן טראונר, הנמצא על רצף האוטיסטי, השתלב במובילאי במסגרת פרויקט משותף עם עמותת שק”ל (שילוב קהילתי לאנשים עם מוגבלויות) לפני כמעט ארבע שנים והיום עוסק בתיוג דאטה וולידאציה במחלקת ה-Rַ&D בחברה. במסגרת התכנית הייחודית, החברה מתאימה משרות לצרכים הספציפיים של העובדים, תוך דגש על ניצול החוזקות שלהם. התוצאה? שיפור משמעותי באיכות ובדיוק העבודה, לצד שיפור בתרבות הארגונית. עובדי החברה מעידים כי שילוב זה לא רק מעלה את רמת הביצועים, אלא גם מעשיר את הצוותים ברמה האישית והמקצועית.

חברת VAYYAR: גיוון תעסוקתי בהייטק – בסטארטאפ VAYYAR, המוביל בתחום פיתוח חיישני תלת-ממד, משולבים כיום שישה עובדים עם אוטיזם. החברה מתמקדת ביצירת סביבה תומכת ומותאמת, שמאפשרת לעובדים אלו להביא לידי ביטוי את כישוריהם הייחודיים, כגון דיוק, ריכוז ויכולת פתרון בעיות. שילובם תורם לחדשנות וליצירתיות, ומשקף את המחויבות של VAYYAR לגיוון תעסוקתי ולחיזוק החברה באמצעות הכלה ושוויון.

פרויקט “קוד פתוח” של JUGANU – נועם וייס, בן 24 מגבעתיים, השתלב בחברת JUGANU, המפתחת פתרונות תקשורת ותאורה לערים חכמות בעזרת תכנית “רואים רחוק”, המלווה חניכים הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי בגיוס לתפקידים משמעותיים בצה״ל ובהמשך במעגל העבודה. בתפקידו הוא משמש כמתייג נתונים ואחראי על לימוד תוכנת מחשב לזהות דפוסים, אובייקטים, מידע שרלוונטי עבור החברה או הלקוח, בכדי שבהמשך המערכת תוכל לבצע את איסוף המידע באופן אוטומטי ומהימן ככל שניתן.

אלון דומניס: סיפור על נחישות וחדשנות – אלון דומניס, שחלה בפוליו בגיל שנה, התמודד עם אתגרים פיזיים משמעותיים. במהלך חייו, הוא התעקש להשתלב בצה”ל, למד לטוס, והפך למהנדס האווירונאוטי הראשי בפרויקט הלביא. לאחר שירותו הצבאי, דומניס הוביל השקעות הייטק מצליחות, היה מעורב בהקמת כ-80 סטארט-אפים, וביצע כ-20 אקזיטים. סיפורו מעורר ההשראה מדגיש כיצד נחישות והתמדה יכולים להוביל להישגים מרשימים, למרות המגבלות הפיזיות.

השראה להמשך הדרך

המקרים הללו מדגימים עד כמה שילוב אנשים עם מוגבלות בהייטק אינו רק עניין של צדק חברתי, אלא גם רווח עסקי ותחרותי. כשנותנים לאנשים הזדמנות שווה ומותאמת, הכישרון והיכולות שלהם תורמים ישירות לצמיחה של הארגון.

נגישות במכללת ג’ון ברייס

מכללת ג’ון ברייס פועלת לשילוב ולתמיכה באנשים עם מוגבלות באמצעות יצירת סביבת לימודים נגישה:

  • נגישות קורסים: תכניות הלימוד שלנו מותאמות לצרכים שונים, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, הנגשת חומרי לימוד וליווי אישי מצד הצוות.
  • נגישות פיזית במכללה: המכללה מציעה מבנים ותשתיות המותאמות לנגישות, כולל מעליות, שירותים נגישים ודרכי גישה.
  • נגישות אתר האינטרנט: האתר עומד בתקני הנגישות המחמירים ביותר כולל הצהרת נגישות, ומאפשר שימוש קל ומהיר עבור אנשים עם מוגבלות חושית, מוטורית או קוגניטיבית.

רכזת הנגישות בארגון

מכללת ג’ון ברייס מעמידה לרשות הסטודנטים רכזת נגישות זמינה:
שם: סמדר קאופמן
טלפון: 03-7100742
אימייל: ksmadar@johnbryce.co.il

מבט קדימה – יחד נבנה עתיד שווה

שילוב אנשים עם מוגבלות בהייטק הוא לא רק צעד של צדק חברתי, אלא מהלך המיטיב עם הענף כולו. זהו מנוע חדשנות המוביל את התעשייה קדימה, ומסייע בבניית חברה שוויונית, מקבלת ומכילה.

מכללת ג’ון ברייס מזמינה אתכם להצטרף לקורסי ההייטק שלנו ולפתוח דלת לקריירה חדשה ומשמעותית. ברשותנו סביבת לימודים נגישה ותומכת, המעניקה לכולם הזדמנות שווה להצליח ומעודדת אוכלוסייה מיוחדת להשתלבות במקצועות ההייטק.

למידע נוסף על הקורסים וההכשרות שלנו, בקרו באתר המכללה וגלו איך גם אתם יכולים להצטרף למהפכה בהייטק.

תוכן עניינים

קורס פייתון

2025 זו השנה שלך להיכנס להייטק

שוק העבודה הגלובלי עובר שינויים דרמטיים. מצד אחד, תחומים מסורתיים כמו קופאים, טלרים ועובדים אדמיניסטרטיביים הולכים ונעלמים. מצד שני, תחומים טכנולוגיים פורחים ומייצרים הזדמנויות חדשות.

קרא עוד »