סייבר – כל מה שחשוב לדעת לפני שמתחילים קריירה

תוכן עניינים

סייבר הוא לא עוד תחום נישה, אלא זירת הקרב של העתיד.

אתם בוודאי מודעים לגל הגואה של איומי הסייבר. מדי יום אנו נחשפים לדיווחים חדשים על מתקפות סייבר גדולות, פריצות למאגרי מידע ענקיים ונזקים כלכליים אדירים שנגרמים לארגונים ולמשתמשים פרטיים.
המרחב הווירטואלי יצר עבורנו אינספור הזדמנויות חדשות, אבל הוא גם להפך לשדה קרב ללוחמת סייבר וככל שהטכנולוגיה ממשיכה להתקדם, כך גם מתרבים הפשעים המקוונים. דליפה של נתוני אשראי, פריצה למאגרי מידע רגישים, סחיטה, גניבת זהויות ועוד.

האיומים נעשים יומיומיים וההתקפות מתעצמות משנה לשנה וצפויות להתרבות ככל שיותר נתונים ויישומים עוברים לענן נוכח השתכללות הבינה המלאכותית, שכיחותה של ההתחברות מרחוק והתפתחות הדיגיטציה.
אתגרי ואיומי האבטחה רק גדלים וארגונים מבינים שחשוב להשקיע במומחי סייבר מנוסים על מנת לנסות לחסן את עצמם מפני הנזקים הכבדים שעשויות להסב מתקפות סייבר.
מומחי סייבר יודעים להגן על מערכות מחשב, רשתות ונתונים מפני גישה לא מורשית, שימוש לרעה והרס של התשתיות. החל ממערכות פיננסים ועד ביטחון לאומי.


מתקפות סייבר בשדה הקרב הדיגיטלי

מתקפות הסייבר לובשות צורות רבות ובין אם אתם מתעתדים להשתלב בתחום ובין אם אתם רוצים לנקוט משנה זהירות, חשוב להכיר את כל הסוגים ואת אמצעי ההגנה מפניהן. להלן מספר איומי סייבר הרסניים:
פישינג – הודעות מטעות המערימות על משתמשים לביצוע הונאות או פריצות ומניפולציות בנתונים. המטרה באמצעות דיוג היא לחשוף מידע רגיש ופעמים רבות ההאקרים מתחזים לישויות לגיטימיות כדי לזכות באמון המשתמש ואז לאסוף מידע או להשתמש בו למטרות זדוניות. חשוב להיזהר מלחיצה על קישורים לא מזוהים מכתובות לא ידועות, להשתמש בסיסמאות מורכבות וחזקות ולדווח על ניסיונות דיוג.
התקפת מניעת שירות (DoS) – במהלכה התוקף משבית אתר על ידי הצפה של תעבורה ועד הנדסה חברתית אשר מתמרנת משתמשים לחשוף מידע או לאפשר גישה לא מורשית.
כופרה – תוכנה זדונית המצפינה את הקבצים של המשתמש, ודורשת תשלום כופר כדי לפענח אותם או לשחרר גישה.

הגנה רב שכבתית

כדי לאבטח היום מידע ולמנוע פריצות, דליפת מידע רגיש או שיבוש מערכות, חברות וארגונים נדרשים הלנקוט בפעולות הגנה יזומות ולהגיב בזמן אמת למתקפות ומבססות הגנה רב שכבתית למניעה ותגובה הולמת למקרה שאחת מהשכבות תיכשל. אמצעי אבטחה מרובים הפועלים כמחסומים נגד מתקפות סייבר.
כך למשל, הם מבססים חומת אש לסינון תנועה וחסימת גישה לא מורשית, מצפינים נתונים להגנה על מידע רגיש, מגבשים מדיניות של סיסמאות מורכבות ומשתמשים בתוכנות מתקדמות נגד תוכנות זדוניות.
למעשה, היום מיושמת מדיניות קשוחה ומגובשים פרוטוקולים מחמירים הכוללים הנחיות ברורות כולל הדרכת משתמשים איך לנהוג נכון, זאת על מנת לנקוט בשיטות עבודה מאובטחות יותר ביום יום ולהפחית את הסיכונים.

בחזית ההגנה על הנכסים של הארגון

כאמור, מסתמנת עלייה משמעותית בביקוש לאנשים שידעו איך להגן ולמעשה, שומרי הראש מהדור החדש הם מקצועני אבטחת סייבר המאיישים מגוון רחב של תפקידים במרחב קיברנטי.
ההיצע המסחרר של אופציות מאפשר לבחור את מסלול הקריירה המועדף וליהנות מעבודה דינאמית ומרתקת ותגמול אטרקטיבי לצידה. בחברות רבות תיהנו מסביבה היברידית, עבודה פרטנית ובצוות ואפשרויות קידום מגוונות.

ישנם תפקידי מפתח רבים ומגוונים בתעשיית הסייבר – הנה הכרות קצרה עם הבולטים מבינם: קצין אבטחת המידע הראשי (CISO) מהווה תפקיד בכיר ואסטרטגי האחראי לגיבוש מדיניות האבטחה הכוללת ולהובלת הפעילות להגנת נכסי הסייבר בארגון. הוא משלב בין ההיבט הטכנולוגי לבין הדרישות העסקיות, מנהל צוותי אבטחה, מבצע הערכות סיכונים, מתכנן תהליכי החלמה וממונה על קידום המודעות לאיומים בקרב עובדים.
אנליסט אבטחת מידע עוקב אחר חריגות ברשתות, מנטר תעבורת רשת כדי לזהות פרצות אבטחה פוטנציאליות וחוקר אירועי אבטחה על מנת להמליץ עם אמצעי הגנה מתאימים. אנליסט תוכנות זדוניות Malware Analyst למשל יודע לבודד ולנטרלי תוכנות זדוניות, לנתח פקודות ומנגנונים וליישם כלים מתקדמים.
בודקי חדירה הם עוד פונקציה מקצועית שצמחה בתחום – משתמשים בטכניקות דמויות תוקפים זדוניים על מנת לאתר נקודות תורפה של המערכת.
יש גם יועצי אבטחת סייבר מעריכים את צרכי האבטחה ומגבשים מדיניות או אסטרטגיית אבטחה על מנת ליישם אמצעי אבטחה נאותים. סוקר סיכוני סייבר הוא תפקיד מרתק, שמטרתו לבצע סקירת סיכונים, לזהות חשיפות, לבצע סקרים למוצרים טכנולוגיים בתחום ולתשתיות יעילות ולהציע דרכים למניעת פריצות.

מה צריך לדעת כדי לעבוד בתעשיית הסייבר?

כדי לאייש משרות נחשקות בתחום, חשוב להציג כישורים טכניים עמו הבנה במערכות הפעלה (Windows, Linux) ורשתות., שפות תכנות וסקריפטים, הכרות עם עקרונות אבטחה וכלי אבטחה, פרוטוקולי רשת, ארכיטקטורה, ניסיון מעשי בכלים לניטור אבטחה, בדיקות חדירה, פורנזיות וגם הכרות עם תקנים ורגולציה.
בין המיומנויות האישיות שיכולות לסייע לכם להצליח בתחום – כישורי פתרון בעיות, חשיבה אנליטית וביקורתית, תשומת לב לפרטים ומיומנויות תקשורת. אתם צריכים להבין איך האקרים חושבים, כיצד הם משתמשים היום בטכנולוגיה המתקדמת ואיך לעצור אותם לפני שייגרם נזק.

כמה מרוויחים בסייבר?

השכר הממוצע בתחום על פי נתוני אתר AllJobs הוא 19,741 ₪ לחודש.

איך נכנסים לתחום ומשפיעים על עתיד הסייבר?

דרך מצוינת היא דרך קורסי סייבר המקנים לתלמידים שליטה בכלים ייחודיים והכרות עם הטכניקות המובילות בתחום הסייבר. שילוב בין תיאוריה לפרקטיקה. המשתתפים יוכלו להתנסות בסימולציות חדשניות של אתגרי סייבר אותנטיים, המדמים את האתגרים שיתמודדו עימם בעבודתם בתעשייה.
במסגרת הקורס מתבצעת הכרות עם מנגנוני התקשורת, הפרוטוקולים וארכיטקטורות מערכות מידע, תפעול בסביבת Linux בדגש על עבודה מתוך Shell, שליטה בטכניקות וכלי תקיפה וכלים וטכניקות לביצוע חקר אירועי אבטחה על מנת להגיע ליכולת להקים מערכות הגנה מורכבות ומתקדמות. בנוסף, התלמידים לומדים לזהות ולנטר אירועי אבטחה, לזהות ולמפות חולשות של המערכת ולהגיב בדרך אפקטיבית לאירועי אבטחה.

 

בסרטון: סימולטור Cyberium Arena, מהסימולטורים המובילים בעולם – חלק משמעותי מקורס סייבר במכללת ג’ון ברייס

וובינר שמסביר על הקורס עם המנהל האקדמי דוד שיפמן

תוכן עניינים

קורס פייתון

2025 זו השנה שלך להיכנס להייטק

שוק העבודה הגלובלי עובר שינויים דרמטיים. מצד אחד, תחומים מסורתיים כמו קופאים, טלרים ועובדים אדמיניסטרטיביים הולכים ונעלמים. מצד שני, תחומים טכנולוגיים פורחים ומייצרים הזדמנויות חדשות.

קרא עוד »