קשה לדמיין את החיים שלנו בלי טלפון ובשנים האחרונות בלעדי הטלפון החכם. 47% ממשתמשי הסמארטפון בארה"ב טוענים שלא היו יכולים לחיות בלי המכשיר שלהם וזו לא בדיחה, מחקרים מצביעים על כך שיותר אנשים מחזיקים בטלפון סלולרי מאשר במברשת שיניים!
מה אנשים עושים עם הסמארטפון שלהם?
על פי הנתונים המתפרסמים באתר statista, 35.13% מאוכלוסיית העולם מחזיקה בסמארטפון.
סין, הודו וארצות הברית הן המדינות עם המספר הגבוה ביותר של משתמשי סמארטפון.
מדוח של רשת התקשורת הבריטית Ofcom עולה שחמישית מגילאי 16-24 מבלים 7 שעות בכל יום בטלפון החכם ועל פי אותו דוח, המשתמש הממוצע בודק את הטלפון שלו כל 12 דקות, בין אם בקריאת מיילים, השבה להודעות טקסט או וואטסאפ או בפעילות ברשתות החברתיות.
מכשירי הטלפון החכמים נעשים משוכללים ו"אינטליגנטים" מדור לדור וכאשר בוחנים כיצד מתחלקת הפעילות עם הסמארטפון נראה ש-80% ממשתמשי הטלפונים משתמשים בהודעות טקסט, 70% בדואר האלקטרוני, 61% במצלמה, 58% משתמשים בו לצורך קריאת חדשות, 56% לביצוע קניות מקוונות, 54% לבדיקת מזג האוויר, 51% לוואטסאפ, 45% לשירותי בנקאות, 42% לצורך צפייה בסרטונים.
ההשפעה החיובית של הטלפון על חיינו
לשימוש בטלפון סלולרי יתרונות רבים: הטלפונים הסלולריים חוללו מהפכה בתעשיית הטלקומוניקציה בכך שאפשרו לתת הזדמנות ליצור קשר כמעט עם כל אחד, בכל זמן ובכל מקום וכן להיות מחוברים למה שקורה בעולם.
השימוש ביישומים שונים מקל על הסדר והארגון וביצוע נוח יותר של משימות שונות, כמו למשל, שימוש ב-WAZE כדי לבחור את הדרך הקצרה ביותר להגעה ליעד המבוקש ועוד מגוון יישומיים שתורמים בהנגשת מידע, אפליקציות לתרגום, מזג אוויר, מד צעדים וכדומה. הטלפון יכול לסייע גם במצב חירום בהזעקת עזרה או איתור מישהו שהלך לאיבוד. העדכונים דרך הטלפון החכם קלים יותר והוא מאפשר גם שימוש בעזרים וירטואליים שמקלים על ביצוע משימות בחיי היום יום.
הצד האפל של הסלולר
יחד עם הדברים הטובים, יכולה להיות לפיתוח התלות האנושית במכשיר הטלפון החכם גם השפעה שלילית ורבים חווים התמכרות לטלפון ואף סובלים מפגיעה בבריאות הפיזית והנפשית בעקבות נוכחותו האינטנסיבית בחייהם.
למשל, האור של מכשיר הסמארטפון נמצא במחקרים כאור שיכול לפגוע בתהליך ההירדמות ובאיכות השינה, שימוש במכשירים אלה נמצא כאחד הגורמים האפשריים לבעיות קשב וריכוז ויכול אפילו לפגוע במערכות יחסים וברמת הביצועים בעבודה.
יש זוגות שמבלים יותר עם הטלפונים החכמים שלהם מאשר האחד עם השני ועובדים שדעתם מוסחת מענייני עבודה בשל מכשיר הטלפון ומתעכבים בביצוע משימות.
נוכחותו של המכשיר בחיים יכולה לעיתים לבוא גם על חשבון הזמן שהורים מבלים עם ילדיהם. תקשורת בטלפון החכם עשויה במצבים מסוימים לגרום ל"קצר בתקשורת" כאשר ההודעה לא מובנת נכון. הסמארטפון עולה גם בהקשר של העלאת הסיכון לתאונות דרכים, בריונות ברשת ואפילו כגורם עיקרי להשמנת יתר ובעיות ראייה.
למי פונים כשהטלפון נפגע? חשיבותו של טכנאי סלולר
כפי שזה נראה כרגע, חברות הטכנולוגיה שוקדות על פיתוחים של טלפונים מתקדמים וחכמים יותר שאולי עכשיו נחשבים ליוצאי דופן, אבל עתידים להפוך לסטנדרט. כמו למשל, טלפונים מתקפלים, מכשירים עם סים משולב, בעלי מגוון ממשקים, בעלי מסכים דקים ונמתחים במיוחד ועוד.
ככל שהמכשירים נעשים משוכללים יותר כך הם גם יקרים יותר ולעיתים אפילו רגישים בפני נזקים כמו חדירה של מים או שבירה. זו הסיבה שככל שהטלפונים החכמים נעשים משמעותיים יותר בחיים, כך גובר הביקוש לטכנאי סלולר המתמחה בתיקון טלפונים.
טכנאי סלולר הוא לא מישהו שפונים אליו לגיבוי אנשי קשר אלא במקרים מורכבים יותר כמו סדק במסך, קורוזיה, החלפת חלקים ועוד.
כל מה שחשוב לדעת על קורס טכנאי סלולר
קורס תיקון טלפונים להכשרת טכנאי סלולר מקנה את הידע והכלים הדרושים לטיפול ותיקון בטלפונים מדגמים שונים. הלימודים מתאימים למי שמתעניין בתחום, בעל נטייה טכנית.
הקורס משלב הכרות ברמת החומרה וברמת התוכנה, שכלול כישורי הלחמה של רכיבים, ידע באלקטרוניקה, חידוש מסכים. הקורס מעשי מאוד ומפגיש את הלומדים הן עם המבנה של טלפונים מסוג אייפון והן עם טלפונים מסוג אנדרואיד, גרסאות שונות, מצבי חסימה, טכניקות לפריצות המכשירים, תקלות תוכנה נפוצות, מערכות הפעלה, עבודה עם ציוד מעבדה – קופסאות צריבה, סכימה חשמלית, פירוק והרכבה כולל של טאבלטים. בסיום הקורס ניתן להשתלב במגוון מקומות כמו למשל, במעבדת טלפונים ולעבוד גם בתור עצמאים.