יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל, הוא זמן טוב לחגיגות, אך גם זמן מעולה לעצור ולהעריך את ההצלחות הכי גדולות שלנו כמדינה.
ואם יש תחום ששם את ישראל על המפה העולמית – זה ללא ספק ההייטק.
לאורך השנים ההייטק הישראלי הביא גאווה עצומה למדינת ישראל וזה הזמן להיזכר בסיפורי ההצלחה הגדולים ביותר בעת האחרונה. ריכזנו עבורכם את 5 האקזיטים הכי גדולים ומעוררי השראה שהוכיחו לעולם כולו שהכינוי “אומת הסטארטאפ”, לו זכתה מדינת ישראל, אינו מקרי כלל.
האקזיטים הגדולים ביותר
1. האקזיט הגדול בתולדות ההייטק הישראלי: גוגל רוכשת את Wiz (שנת 2025)
שווי העסקה: 32 מיליארד דולר
במקום הראשון ובפער גדול עומדת חברת Wiz, חברת סייבר שהוקמה ב־2020 וצמחה בתוך פחות מחמש שנים לעסקת האקזיט הגדולה ביותר בתולדות ישראל. החברה, שנוסדה על ידי אסף רפפורט ושותפיו מציעה פתרונות אבטחת ענן חכמים ואוטומטיים, שמשמשים ארגונים מובילים בעולם.
עם גיוס של מעל 900 מיליון דולר וצוות טכנולוגי ישראלי מבריק – Wiz הפכה לסיפור הצלחה עולמי בזמן שיא.
הרכישה של החברה על ידי גוגל, בסכום שמוערך בכ־32 מיליארד דולר, לא רק שוברת שיאים, היא מחזקת את מעמדה של ישראל כמעצמת סייבר וחדשנות גלובלית.
2. אקזיט ענק בענף הביטוח: חברת Next Insurance הישראלית נמכרה לתאגיד הביטוח הגרמני Munich Re (שנת 2025)
שווי עסקה: 2.6 מיליארד דולר
אחד האקזיטים הבולטים של השנים האחרונות מגיע דווקא מעולם שעד לא מזמן נחשב שמרני: ענף הביטוח. חברת Next Insurance, שהוקמה על ידי יזמים ישראלים ופועלת בארה”ב, פיתחה פלטפורמה טכנולוגית מתקדמת לביטוח דיגיטלי לעסקים קטנים – עם תהליך מהיר, אוטומטי, שקוף וללא בירוקרטיה.
במרץ 2025 רכשה אותה ענקית הביטוח הגרמנית Munich Re תמורת 2.6 מיליארד דולר, במה שנחשב לאחת העסקאות הגדולות בהייטק הישראלי.
החידוש של חבת הביטוח הישראלית טמון לא רק במוצר אלא בגישה: שילוב של דאטה, בינה מלאכותית ולמידת מכונה שמאפשרים התאמה אישית, הערכת סיכונים בזמן אמת וניהול תביעות ללא מגע יד אדם.
האקזיט הזה הוא תזכורת לכך שגם תחומים מסורתיים יכולים להפוך לזירת חדשנות – והזדמנות אמיתית לאנשי טכנולוגיה לחשוב בגדול, גם בענפים בלתי צפויים.
3. ממרצה בג’ון ברייס לאקזיט ענק: JFrog רוכשת את חברת Qwak הישראלית (שנת 2024)
שווי עסקה: 230 מיליון דולר
האקזיט של חברת Qwak, שהוקמה ב־2020 על ידי אלון לב ושותפיו, פיתחה פלטפורמה לניהול ותפעול מודלים של למידת מכונה – תחום שצומח במהירות בשוק הבינה המלאכותית.
הפלטפורמה מאפשרת לארגונים לפתח, לפרוס ולתחזק מודלים בצורה מהירה, מדויקת ואוטומטית, תוך שילוב של דאטה, ML ו-DevOps – מה שהוביל לאקזיט משמעותי בגובה של 230 מיליון דולר במכירה ל־JFrog.
ומה שמרגש במיוחד? אלון לב היה בעברו מרצה במכללת ג’ון ברייס, שם העביר את הידע והניסיון שצבר בתחומי הדאטה והטכנולוגיה – והפך לדוגמה חיה למי שבא מהשטח, מלמד, יוזם ומצליח בגדול.
Qwak לא רק סימנה ציון דרך טכנולוגי, אלא גם מהווה הוכחה לכך שעם הכלים הנכונים וקצת תעוזה הכול אפשרי.
4. מהמלחמה לאקזיט מצליח: הסיפור של הלוחם איתמר בן חמו (שנת 2024)
שווי עסקה: 100 מיליון דולר
האקזיט של חברת Rivery הוא הרבה יותר מהצלחה עסקית – זהו סיפור של תעוזה אישית ולאומית. החברה, שמפתחת פלטפורמה לאינטגרציית דאטה בענן, נרכשה ב־2024 על ידי Boomi תמורת 100 מיליון דולר.
אבל מה שבאמת מרגש בסיפור הוא זהותו של המייסד והמנכ”ל – רס”ן איתמר בן חמו, שנפצע קשה במהלך שירות מילואים בעזה, שיקם את עצמו, וחזר להוביל את החברה בדיוק ברגע הקריטי שלה.
בן חמו וצוותו לא רק השיגו אקזיט מכובד, אלא התחייבו להמשיך לפעול מישראל ולהרחיב את מרכז הפיתוח המקומי – מהלך שיש בו חזון ציוני, תרומה לכלכלה המקומית, ויצירת מאות משרות בתחום הבינה המלאכותית, דאטה ופיתוח תוכנה.
האקזיט של Rivery הוא תזכורת לכך שחדשנות ישראלית לא נמדדת רק במספרים – אלא גם באומץ, בערכים ובמחויבות לעתיד טוב יותר.

5. עסקת ענק בסייבר – רכישת חברת Paragon (שנת 2024)
שווי עסקה: 900 מיליון דולר
חברת Paragon מסמלת את החיבור הייחודי בין טכנולוגיה, ביטחון ואסטרטגיה גלובלית. החברה, שהוקמה בשנת 2020 על ידי אהוד ברק ושותפיו – בהם בכירים מעולמות המודיעין, הצבא והטכנולוגיה – פיתחה מערכות סייבר התקפיות מתקדמות שמאפשרות לרשויות חוק וגופי מודיעין לחדור לאפליקציות מוצפנות בצורה חוקית ומבוקרת.
ב־2024 נרכשה פאראגון על ידי קרן AE האמריקאית בעסקה ששוויה עשוי להגיע עד 900 מיליון דולר, והיא כוללת מיזוג עם חברת הסייבר האמריקאית Red Lattice.
מעבר לשווי העסקה המרשים, הרכישה כוללת הרחבת הפעילות הגלובלית של החברה תוך שמירה על נוכחות משמעותית בישראל – מהלך שמחזק את הכלכלה המקומית ותורם להשקעה בכוח אדם מקצועי.
Paragon מייצגת את פסגת החדשנות הישראלית בסייבר, תחום שבו ישראל ממשיכה להוביל את העולם והאקזיט שלה מדגיש את הצורך הגובר במומחים בתחום אבטחת המידע, בינה מלאכותית וניתוח נתונים.
מאחורי החדשנות – עומדת יציבות
בין כל סיפורי ההצלחה והאקזיטים הבינלאומיים, חשוב לזכור שיש גם עוגן מקומי חזק שמניע את תעשיית ההייטק הישראלית והעולמית – חברת MATRIX היא בדיוק העוגן הזה. מדובר באחת מחברות ההייטק הגדולות והמשפיעות בישראל, עם מעל 100 מיזוגים ורכישות לאורך השנים, האחרונה שבהן – רכישת אורטק שיווק בעסקה אסטרטגית בשווי עשרות מיליוני שקלים. מטריקס לא רק מתרחבת ומובילה טכנולוגית – אלא גם בונה עתיד.
מכללת ג’ון ברייס, זרוע ההדרכה של מטריקס, מהווה חלק בלתי נפרד מהחזון הזה. אצלנו, הלמידה מתבצעת במקום בטוח, חזק ומבוסס, שמחובר ישירות לצרכים ולדרישות של תעשיית ההייטק. כשאתם לומדים אצלנו – אתם לא רק רוכשים מקצוע מבוקש, אלא גם מצטרפים לקהילה טכנולוגית שמתפתחת, צומחת ומובילה.
לסיכום, חמשת האקזיטים שראינו כאן הם הרבה יותר ממספרים מרשימים. הם סיפורים על אנשי הייטק עם רעיונות יוצאי דופן, נחישות, יצירתיות ויכולת לקחת סיכון כדי להפוך חזון למציאות.
אם אתם רוצים לעשות שינוי, להשתלב בתעשייה או להפוך את התחביב שלכם לקריירה – אצלנו תמצאו את הכלים, הידע, הליווי והמרצים שייקחו אתכם לשם.
זה הזמן ללמוד, לצמוח ולהתחיל את המסע שלכם!
בחרו את הקורס שמתאים לכם >>